Bodrum Gündem

TAVŞAN, HAVUCU GENE YUTTU

14.10.2011
0
A+
A-

New York Times Gazetesi, Amerikalı diplomatların Dışişleri Bakanı Davutoğlu için Pilli Tavşan anlamına gelen Energizer Bunny ismini kullandıklarını yazdı.

Yani Türkiye Dışişleri Bakanının adı Amerikalılar nezdinde Pilli Tavşan. Bakandan da bir itiraz gelmediğine göre bu ismi çok sevdiği anlaşılıyor.


Generic Topamax Son iki gündür, AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından beri defalarca seyrettiğimiz, Barzani’nin sahneye koyduğu ve bazen kendisinin bazen de adamlarının baş rolünü oynadıkları  Buy Cialis Soft Türkiye’ye Havuç” isimli tiyatro oyununu seyrediyoruz.


Yıllardır AKP’lilerden şu sözleri dinliyoruz; “Irak Hükümeti ile ikili anlaşma yaptık. PKK Terörüne karşı beraberce mücadele edeceğiz” veya “ Irakla birlikte, (YDSİK) Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyini kurduk, terörü bitireceğiz…”


PKK can almaya, gençlerimizi öldürmeye, adam kaçırmaya başlayınca bu oyun hemen sahneye konuyor ve oynanıyor. Türk Milletini “Enayi” sanan bu işbirlikçiler, emirlerindeki satılık kalemleri kullanarak kendilerini önemli bir iş yapmış gibi göstererek kafaları karıştırmak istiyorlar.
Her zaman olduğu gibi iki gündür oynanan oyun da eskilerinin aynısı. Beyanatlara bakınca bizim Pilli Tavşan’ın, Barzani’nin havucunu yine yuttuğu  görülüyor; Buy Prozac


*Pilli Tavşan Davutoğlu;
“Artık Irak topraklarından Türkiye’ye dönük tehdit oluşturan bir terör faaliyetine tahammülümüz yoktur. Bunun bilinmesi gerekir. Bunun için de üçlü mekanizmalar geliştirdik, ikili istişarelerde bulunduk, ama hala bu terör tehdidi Türkiye’ye dönük olarak devam ediyor. Sınır kapılarının açılmasının  Türkiye-Irak arasındaki ticaretin arttırılması ve yoğunlaştırılması bağlamında büyük önem taşıdığını, kapıların açılmasıyla birlikte, Türk ve Irak halklarının daha da birbirlerine “yaklaşacağını” söyledi…(Dışişleri Bakanı şu  “Türk Halklarını”  bana bir anlatsa çok iyi olacak)


*Barzani’nin adamı Zıbari;
“PKK,  20 yıldan fazla süredir devam ediyor. Biz bunun bir buluşmayla, bir bildiriyle ve bir tutumla çözüleceğine inanmıyoruz. Bunun birçok işleme tabi tutulması lazım. Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerimiz sadece bu meseleye yoğunlaşmamalı. Çok ortak çalışma alanımız var, fakat bu da ortak bir derttir…”


Olayın çirkinliğini görebiliyor musunuz?
Türkiye gibi büyük bir devletin Dışişleri Bakanı, aldatılmaya-kandırılmaya hazır bir adam portresi çiziyor. Kendileri hayata “Para” penceresinden baktıkları için, Irak’la ticaretimiz artarsa terörün biteceğini düşünüyor!.. Bununla da yetinmeyip “Türk Halkları” gibi bir saçmalığı söyleyebiliyor..


Konuk Bakan Zıbari de; Yahu bu iş yeni değil ki, 20 seneden fazladır sürüyor. Biraz daha sürse ne çıkar? Biz başka işlere bakalım, ticaret yapalım, para kazanalım havasında…


*Vasat derecede zekaya sahip bir Türk, kendilerini akıllı sanan bu kişileri suya götürüp  susuz getirir…
*Terör, bu ülkenin yıllardır başının belasıdır ve terörün kaynağı da Kuzey Iraktadır.
*Kuzey Irak’taki tek hakim güç Amerika’dır. Gerek Barzani, gerek Talabani, gerek PKK,  Amerika izin vermezse nefes bile alamazlar.
*PKK terör örgütünü besleyen, büyüten, destekleyen, koruyan ABD destekli Barzani’dir.
*Bu oyunun gerçek adı Kuzey Irak’ta kurulması düşünülen ve esas adı
“İkinci İsrail” olan “Büyük Kürdistan’ı” kurma savaşıdır.
*Başımıza bela olan terör örgütü ile mücadele bizim kendi işimizdir. Bu konuda başkalarından yardım bekleyene “Enayi” veya “Hain” denir.


AKP İktidara geldiğinde sıfıra yakın bir terör, kolu kanadı kırılmış bir terör örgütü devralmıştı.
Fakat AKP’nin akıl hocaları; ABD Stratejistleri+ Liberal denen yazarlar+Kürtçü Danışmanlar+Cemaatin zehirli kalemleri, yanlış politik önerileri ve saçma sapan açılım tuzaklarıyla AKP’yi kandırdılar terör örgütünü tekrar canlandırdılar. Bunun günahı ve suçu tamamen AKP’nin omuzlarındadır.


Yapılması gereken bellidir. Hedef Barzani denen ajan provokatördür.
Gidilir, peşmerge eskisi bu şarlatana haddi bildirilir ve  Türkiye’nin gücü herkese gösterilir. Dünyanın hiçbir ülkesi, komşusundan gelen katillerin orada barınmasına izin vermez. Verene de zaten “Devlet” denmez…


Yazıyı, Amerikalıların Pilli Tavşanına bir nasihat ile bitirelim;
Irak’la beraber kurduğunuzu söylediğiniz YDSİK (Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyini) hemen boz ve Barzani’ye AOHMBYSK (Al O Havucu Münasip Bir Yerine S.k Konseyini) kurduğunu söyleyin ve gereğini yapın. Yapamıyorsanız lütfen istifa edin, daha fazla suç işlemeyin, bizim de sinirimizi bozmayın…


Sağlık ve başarı dileklerimle

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.