Bodrum Gündem

Turgutreis Belediyesinden Geri Dönüşüm Semineri..

Küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, doğanın kirlenmesi gibi çevre sorunları ile atıkların geri kazandırılması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda, Turgutreiste bulunan Otel çalışanlarına, eğitim semineri düzenlendi.

Turgutreis Belediyesinden Geri Dönüşüm Semineri..
14.10.2011
0
A+
A-


 
Naltrexone online
 

 

Turgutreis Belediyesinden

Geri Dönüşüm Semineri… Buy Orlistat

 


Son yıllarda, dünya ve ülkemiz gündeminde yoğun olarak yer alan, küresel ısınma, su kaynaklarının azalması, doğanın kirlenmesi gibi çevre sorunları ile atıkların geri kazandırılması, su ve enerji tasarrufu gibi konularda, Turgutreis’te bulunan Otel çalışanlarına, eğitim semineri düzenlendi.


 


Bodrum Gündem Haber


La Blance Otel′de gerçekleştirilen Eğitim seminerine BOD-ÇEV yetkilisi Nami Kepenek, TUR-ÇEV yetkilisi Gürcan Kaya, KOLZA yetkilisi Elvan Çakır, Kimya Mühendisi Yaşar Erdier, Çevre Mühendisi Ahmet Acar, Turgutreis′te bulunan Otel çalışanları, Turgutreis Belediyesi Personeli ve Turgutreis halkı katıldı.


 


Turgutreis Belediyesi Temizlik Hizmetleri Birimi öncülüğünde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, BOD-ÇEV (Ambalaj Atığı toplama-ayırma Tesisi), KOLZA (Bitkisel Atık yağ toplama tesisi) ve TUR-ÇEV ( Muğla İl Koorninatörü) tarafından geri dönüşüm projesiyle ilgili eğitimlerin verlidiği seminerde,


 


Otel genelindeki, kağıt, plastik, metal ve camların ayrı toplanıp geri dönüşümle ekonomiye kazandırılarak çevrenin korunmasının ve ekolojik dengenin öneminden söz etti.


 


Seminere katılan TUR-ÇEV yetkilisi Gürcan Kaya  Mavi Bayrakla ilgili  2012 yılı için istenen kriterler hakkında bilgi verdi, Çevre etkinlikleri ve temizliğinin mavi bayrak kriterlerinde ki öneminden söz etti.


 


Çevre bilincini geliştirme ve atıkların sistemli bir şekilde toplanmasını sağlamak amacıyla okullarda ve otellerde bu tür eğitim seminerlerine devam edeceklerini söyleyen BOD-ÇEV yetkilisi Nami Kepenek yerel yönetimlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Turgutreis Belediyesi′nden her zaman bu desteği gördüklerini söyleyen Kepenek, Turgutreis Belediyesine ayrıca teşekkür etti.


 

Viagra prices

Turgutreis Belediyesi Temizlik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Sinan Tanbora ise Çevre etkinliklerinin artarak devam edeceğini, Turgutreis′te geri dönüşümle ilgili toplanan atıkların her geçen gün miktarının önemli ölçüde arttığını ve geri dönüşüm noktalarının da belde genelinde hızla çoğaltıldığını belirtti. Tüm katılımcılara teşekkür etti. Karşılıklı soru ve cevaplardan sonra seminer sona erdi.


 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. mahmut günger dedi ki:

    geri dönüşüm için çöp varillerinden geri dönüşüm atıkları çevrede bulunan hurda ve geri dönüşüm atıklarıni el arabalarıyla ve kamyonetle toplamak için beledyenizdenizin istiyorum