Bodrum Gündem

Turgutreis’te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı…

Turgutreis’te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı…
17.10.2011
0
A+
A-

Denizin kirliliğine dikkat çekmek için Turgutreis Balıkçı barınağı ve Barbaros plajında denize dalan dalgıçlar, deniz dibinden araba lastiği ve sandalyeler çıkardı.

Bodrum Gündem Haber Fluconazole no prescription Buy Topamax on line Kamagra online

Turgutreis Belediyesi, Calipso Deko Diving, D-Marin, Turizm tesisleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Deniz kirliliğine halkın dikkatini çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte dalgıçlar deniz dibi temizliği yapmaya başladı. 10 kişilik dalgıç ekibinin yer aldığı çalışmada, dalgıçlar ilk olarak denizden bir sandalye çıkardı. Temizlik çalışmalarını sürdüren dalgıçlar daha sonra deniz dibinde buldukları araba lastiği, içecek kutuları, demir ayaklar ile plastik bir sandalye çıkardı.
Denizin dibinde balçık katman olduğunu belirten dalgıçlar görüş mesafesinin çok az olduğu gerekçesiyle Balıkçı barınağındaki deniz dibi temizliğini 15 dakika içinde bitirmek zorunda kaldı.
Daha sonra Barbaros plajına geçen dalgıçlar deniz dibi temizliğine burada devam ettiler. Deniz dibinden çıkan çöpler Turgutreis Belediyesi temizlik hizmetleri birimi araçlarıyla toplandı. Etkinlik kapsamında yer alan Çatal Ada kıyı ve deniz dibi temizliği hava şartları nedeniyle ileri bir tarihte yapılması kararlaştırıldı.

10 Kişilik Dalgıç grubu sözcüsü Murat Bıçak etkinlikle ilgili   “Denizleri ve kıyıları korumak, kirliliği önlemek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Asıl amacımız, denizlerin ve kıyıların kirletilmemesi mesajını vermek. Önemli olan temizlemek değil kirletmemektidir” dedi. Desteklerinden dolayı Turgutreis Belediyesine teşekkür eden Bıçak bu tür etkinlikleri daha sık yapacaklarını söyledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.