Bodrum Gündem

6.6 MI?7.2 Mİ ?…

24.10.2011
0
A+
A-

Devletin tüm kurumları teker teker dökülüyor. Keyfi idare, yetersiz kişilerin devlet kadrolarına doldurulması, AKP ile gelen ?Parti Devleti? uygulaması ülkemizi her geçen gün geriye götürmeye devam ediyor.
Kandilli Rasathanesi öncelikle depremin büyüklüğünü 6.6 olarak verdi. Amerika 7.2 olarak bildirince bizim uzmanlar(!) da 7.2 olarak düzelttiler!.. Rasathanenin başındaki kişi, görevi olmadığı halde ölen vatandaş sayısını tahmini olarak ; ?100 de olabilir, 500 de olabilir, 1000 de olabilir, daha çok da olabilir? diye verebiliyor.  Kendi ülkesindeki bir depremin gücünü doğru tahmin edemeyen ve on bin kilometre öteden verilen bilgiye uyan bu kişilere millet olarak nasıl güvenilsin ki?

9 senedir, devlet kademelerinde, siyaset adamlarında, medyada, sivil toplum kuruluşları yöneticilerinde, sendika yöneticilerinde ciddi bir kalite düşüşü görüyoruz. Bunların tamamına yakını, halk nezdinde itibar kaybına uğradılar?

*Toplumun %60 a yakını yasadışı yapılan binalarda oturuyor.
*Toplumun bir kısmı, yılda 2 Milyar Dolar ? buy Retin-A online professional Viagra no prescription Fluoxetine price Kaçak Elektrik? kullanıyor.
*Liselerden birinci çıkıp üniversiteye giremeyen öğrenciler.  Üniversite sınavlarında on binlercesi sıfır alan lise mezunları. Üniversitelerden mezun olan gençlerden her 5 kişisinden 3 ünün işsiz olduğu bir toplum.
*400 bin gencini öğretmen yapıp, onlara görev veremeyen bir devlet.
*Dünyanın en güzel ülkelerinden birinde oturup onu kirleten, doğasını ve tarihini tahrip eden ve sabahtan akşama kadar şikayet eden, fakiri ve cahili bol, dünya çapında zengin holdingleri olan, camisi kahvesi bol, okulu az bir millet.
*Tüm bunları seyredip, ?Türkiye Büyüyor? diyen Siyaset Cambazları.
*Yasa tanımazlık, kuralsızlık, vurdumduymazlık, nemelazımcılık, bana ne diyenlerin sayılarının her gün çoğaldığı bir toplum.

Bu kaotik yapı çok büyük sosyal patlamalara sebep olabilir. Üstüne üstlük, 9 senedir Türk Milletinin en hassas olduğu değerleriyle bizzat hükümet tarafından oynanıyor.
Millet bir taraftan şehitlerine ağlarken, hükümet emriyle PKK katilleriyle pazarlık yapan devlet adamlarını ve onları savunan siyasetçileri nefretle seyrediyor.
Millet ekonomik olarak sıkıntıda olmasına rağmen, yaptığı yardım ve sadakaların dolandırılmasını, Generallerin hapiste tutulmasını  bu dolandırıcıların serbest bırakılmalarını beddua ile izliyor.

Tüm bu olumsuzluklar, halkımızın sinir katsayısını gittikçe arttırıyor. Bunun en son örneğini günlerdir kendiliğinden meydanları dolduran halkımızın öfke selinde görebiliyoruz. Gerçi iktidar medyaya uyguladığı baskı ile bunları yansıtmamaya, insanlarımızın ellerinde taşıdığı Atatürk posterlerini dahi gizlemeye çalışıyor ama sosyal medya denilen kanallar bizlere doğruları gösteriyor.

Pazar günü İzmir?de ?Şehitlere Saygı? yürüyüşü AKP?ye tepkilere dönüştü. Öne çıkan iki slogan vardı;
*AKP İstifa  ve   *Tayyip oğlunu askere gönder?

Bizim gibi toplumlarda, milletin tepkisi geç gelir, fakat tepki geldi mi, çok şiddetli gelir. Ne Sultan dinler, ne de Padişah?

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tanrıdan rahmet dileriz. Allah Türk Milletini korusun?

Sağlık ve başarı dileklerimle

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.