Bodrum Gündem

Ak Parti Turgutreis Kadın Kolları İstifa Etti

Ak Parti Turgutreis Kadın Kolları İstifa Etti
25.10.2011
0
A+
A-

Geçtiğimiz hafta Sait Güllüoğlu tarafından yapılan basın açıklaması ile Ak Parti içinde meydana gelen tartışmalar, Pazar günü yapılan Kadın Kolları seçimi sırasında iyice şiddetlendi.Ak Parti Turgutreis Kadın Kolları mail ve faks ile gönderdikleri basın açıklaması ile istifa ettiklerini bildirdiler.

treatment of mania Bodrum Gündem Haber misoprostol online

Geçen hafta Ak Parti İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayarak, zehir zemberek suçlama ve ithamlarda bulunan Sait Güllüoğlu?nun ardından yapılan Ak Parti Kadın Kolları seçimi sırasında 14 oy alan ve seçimi kaybeden Selma Karaca?nın açıklamaları ile yoğunlaşan tartışmalar Ak Parti Turgutreis Kadın Kollarının İstifa etmeleri ile sonuçlandı.

?İstifa Etmenin Bir Usulü Vardır?

Konu ile ilgili olarak telefon ile görüştüğümüz Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül ise istifaların resmiyet kazanmadığını söyledi. Algül, purchase orlistat ?İstifa etmenin bir usulü vardır. Üye, teşkilata gelir, dilekçesini yazar, altına imzasını atar ?ben istifa ediyorum? diyebilir. Bu yasal hakkıdır. Veya notere gider, noterden istifa dilekçesini posta ile ulaştırır. Biz üyeyi o zaman üyelik listesinden düşürürüz.? şeklinde konuştu. Algül dilekçelerinin kendilerine faks ile ulaştırılmasını ve basına bu konuda bilgi verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Algül daha öncede böyle bir olay yaşandığını ancak birkaç gün sonra düzeldiğini ifade ederek ?Tartışmalar kısa süre sonra normale dönecektir. Demokrasilerde böyle tartışmalar olur. Büyütülecek bir şey yok? dedi.

 İSTİFA EDEN KADINLARIN BASIN AÇIKLAMASI

Ben,Güldane ŞİMŞEKOĞLU;

21.11.2010 Tarihinde,Adalet ve Kalkınma Partisi Turgutreis belde teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığına atama ile göreve getirildim.Daha sonra görev sürem içersinde (05.02.2011) tarihinde yapılan kongre ile yeniden seçilerek resmi olarak görevime devam ettim.

Yaklaşık bir yıldır beldemizde Kadın Kolları olarak vermiş olduğumuz mücadelemizin,emeğimizin ürününü 12 haziran 2011 genel seçimlerinde Partimizin oylarının artışıyla,olgunlaştırarak mücadelemizin devamının gururu ve sevincini yaşadık.Bundan sonrada vereceğimiz mücadelemizin bizi daha da ileriye götüreceğine emin olmakla birlikte,en büyük amacımız olan yerel seçimlerin beldemizde partimiz adına zaferle sonuçlandırılması idi.. Elimizden gelenin fazlasını yapmanın inancı ve  azmi içinde yolumuza devam etmenin, Beldemizin ve yaşayan belde insanlarımızın da,bu refaha ulaşması adına her türlü zorluğa göğüs germenin gerekliliğini biz kadın kolları olarak görev kabul ettik? Ancak bir yıldır süre gelen sorunlar çözülmaz hale gelmiş,bizi daha ilerilere götürmesi gerekir iken,çıkmazlara itilerek,gerilememize sebeb olmuştur. Bizlerin Partimizin daha aydınlık yarınlar için mücadelemizi dışarıda halkın içerisinde vermemiz,tabanımızı daha da sağlşam zeminlere oturtmamızın gerekliliğine inanmıştık. Ancak teşkilatlarımızın içerisinde şu an var edilmeye çalışılan (Adını dahi Koyamadığımız) Bir çabanın varlığının Partimize Yarar  yerine Zarar getireceğine Kanaat getirmiş bulunmaktayız. Parti Tüzüğümüzün tamamen dışında keyfi uygulamaların yer aldığı yeni bir siyasi uygulamayla karşı karşıya kalmanın hüznünü yaşar hale geldik!.

                Hangisine riayet etmeliydik ?

Tabiiki,Adalet Ve Kalkınma Partisini anlatan,Omurgasını oluşturan,işlevini, Ahlak, Adalet ve hakkaniyet yapısını kurallar çerçevesinde biz partililere rehber olan,PARTİ TÜZÜĞÜ?ne !..

Bizler Parti tüzüğümüzün dışına ne şekilde olursa olsun çıkmamızın yanlışlığını vereceği zararları bilen ve idrak eden insanlarız. Belki de çok kuralcı davrandık. Ama bize göre olması gereken doğruları  kurallar çerçevesinde savunduk. Kimilerine göre de belki yanlış yaptık. Bunu en iyi zaman belirleyecektir. Bekleyelim görelim!…

Çünkü ne yaptıysak sesimizi kimselere hiçbir şekilde duyuramadık. Ve halen de duyuramamış olmanın üzüntüsünü Biz kadın kolları olarak yaşadığımızı bilmenizi isteriz?Kuruluşunda hepimizin geçmişine sahip çıkan, hepimize umut aşılayan, yaşadıklarımızdan ders çıkarmamıza  örnek olabilecek ADALET VE KALKINMA PARTİSİ nin çatısı altında farklı yerlerden gelmiş olsak da bir gün harmanlanıp yeni deneyimleri birlikte gerçekleştirecektik.. Ancak (01.10.2011) tarihinde beldemizde yapılan DELEGE seçimlerinde yaşanan usulsüzlük, dışlayıcı ötekileştiren, emeğe ve adalete saygıdan uzak davranışların ortaya çıkarılması, Bu da yetmezmiş gibi kongre ile seçilmiş kadın kollarımızın (23.10.2011) Tarihinde yapılan ilçe kadın kolları seçiminde doğal delege olduğumuz halde oy kullandırılmamıza kadar varan bir anlayışın hüküm sürdüğü yerde durmamızın ve var olmamızın anlamsızlığını yaşıyoruz.Daha fazla yıpratılmamamız adına ?.

Kavgalı ve güvensiz bir birliktelik yerine Dostça bir ayrılığın daha doğru olacağına inandığımız için ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TURGUTREİS BELDE TEŞKİLAT KADIN KOLLARI Görevinden ve Parti üyeliğinden de istifa ediyorum?.

GÜLDANE ŞİMŞEKOĞLU

GÖREVİNDEN VE PARTİ ÜYELİĞİNDE İSTİFA EDEN BAYANLARIN İSİMLERİ

İSİM  :                                                  GÖREVİ:      

Huri AYKAN                                    Tanıtım ve Medya Başkanı

Şükran YÜKSEL                              Genel Sekreter

Hanife GÜLEÇ                                  Muhasip

Melike BAYIR                                  Yerel Yönetimler Başkanı

Nahide CAN                                      Dış ilişkiler Başkanı

Sebia ALPTEKİN                              Halkla ilişkiler Başkanı

Sabriye ÖZZAİM                              Ekonomi İşleri Başkanı

Pamuk CİHAT                                   Mali ve idari işler Başkanı

Zeynep TOSUN                                Mahalle Temsilcisi

Fadime ERDOĞAN                          Mahalle Temsilcisi

Sevil YILDIZ                                       Mahalle Temsilcisi

Ayşe HORUZ                                     Mahalle Temsilcisi

Derya Bakan TOPAL                     Mahalle Temsilcisi          

Miyase ÇELİK                                    Mahalle Temsilcisi

Banu CEVHER                                   Mahalle Temsilcisi

Hürdes HORUZ                                 Mahalle temsilcisi

Hacer EMİR                                        Mahalle Temsilcisi

Özlem KARAKUŞ                             Mahalle Temsilcisi

Zeliha GÖKÇE                                   Mahalle Temsilcisi

Sebiha ŞENOL                                  Mahalle Temsilcisi

ve 18 üye istifası partimize ulaşmıştır.

Devamı Gelecek?

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Güldane Şimşekoğlu dedi ki:

    sayın,YILMAZ ALGÜL…
    Yapmış olduğunuz açıklamalara göre istifalarımızın usüle aykırı ve resmiyet içermediğini söylüyorsunuz…Oysaki bizlerde sizlerde uyguladığımız yöntemin doğru olduğunu en iyi bilenleriz..Bu şekilde yapmış olduğunuz açıklamayla hem bizleri hemde partili arkadaşlarımızı yanılgıya düşürmemeniz adına konuya açıklık getirmemin zorunluluğunu hissettim…Bilindiği gibi beldemizde yapılan delege seçimlerinde yaşanan usülsüzlüklerden doğan sıkıntılarla ilgi seçime itiraz gerekçerimizin ve itirazı olan 164 üyemizin isim ve imzalarının bulunduğu dosyamızla birlikte ilçe teşkilatımıza gelerek konu hakkında sizi bilgilendirdikten sonra tüzüğümüzde yazıldığı şekliyle dosyanı size teslimi halinde tarafımıza bir alındı belgesinin verilme zorunluluğunun olduğunu söylediğimizde sizin bizlere dönerek başkanlığım süresince hiç kimseye hiç bir evrak karşılığında dediğiniz tarzda bir belge vermediğinizi bizede böyle bir belge verebilmenizin mümkün olmadığı söylediniz ve bu evrakları bize iaderek illede alındı belgesi istiyorsanız dosyanızı bize postayla yada fax şeklinde gönderin o zaman elinizde alındı belgesi olur diyerek bizleri yolcu eden sizsiniz..Sizin almadığınız dosyamızı ekabinde elden götürdümüz il teşkilatımız bizden teslim alarak evrak kayıt defterine işledikten sonrada alındı belgesini bize teslim etmiştir.Hal böyle oluncada sizin bizlere sunmuş olduğunuz fax usulü istifa dilekçelerimizde zorunlu bir hal almıştır.Fax istifamızın gerekçeside budur.Eger bir hata bir usulsüzlük bir resmiyetsizlik söz konusu ise bunlar bizden kaynaklanmamıştır..Bu tür bir itham altında bırakılmamızın da bizleri daha büyük üzüntüye sürüklemiş olduğunu da bilmenizi istiyorum..Bu konuda kararı vicdanı olan adil olan bizleri tanıyan belde halkımız ve partililerimize bırakıyorum…Ayrıca tüm istifalarımız da Turgutreis Belde Teşkilamıza ait faxsımızdan çekilmiştir…Sizlere iyi çalışmalar……

  2. Orsev Kayabaşı dedi ki:

    parti tüzügünüde kavgalarıda kısaca herşeyi tartışabileceginiz tek bir yer var oda parti çatısıdır sizler muhalefet partisinin üyeleri deilsiniz vede partinize saygınız varsa eger aslanlar gibi partinize gelir yüz yüze bu sorunları çözersiniz

    1. Güldane Şimşekoğlu dedi ki:

      Mhatap bulabilseydik bu güne dek sizin deyiminize göre aslanlar gibi de görüşürdük.Saygı konusuna gelincede onu da iyi biliriz.Bizim eleştirimiz partimize değil.Sorunları var edenlere istedikleri yerdede yüz yüze geliriz.Bundan da şüpheniz olmasın.Orsev bey…

  3. Hanife Güleç dedi ki:

    Sayın,Yılmaz Algül..
    Kuraldan,usülden,resmiyetten bahsediyorsunuz.Şimdimi aklınıza geldi.Bir yıldır neredeydiniz bu kuralcı ve adil iseydiniz bu güne kadar neden gelipte süre gelen keyfi uygulamalara dur demediniz.Bu güne dek göz yumdunuz.Bunlar yetmezmiş gibi delege seçimlerinde bizleri hiçe saydınız.Gerekçelerimizi dilekçelerimizi bile ciddiye almadınız.Bir yıldır Turgutreis belde teşkilatı kadın kollarında muasip olarak görev yapan bir buçuk yaşındaki çocuğumla birlikte kapı kapı gezen partimiz için emek veren ben soruyorum..Delege seçimine kadar haberim dahi olmayan tarafıma bildirilmeden hangi gerekçeyle üyeliğimi sildiniz.bu güne dek cevap bile veremediniz.Sadece sekreterinize boş bir kağıda el yazısıyla nerden gönderildiği bile belli olmayan bir kağıtla biz silmedik yetkimiz yok ANKARA silmiş diye bir fax çektiniz.Fax kağıdı da elimde bunuda belge olarak gerek görüldüğünde ANKARA,ya sunacağım.Sizin vermiş olduğunuz bilgi dahilinde ANKARA.yı arayıp sorduğumda bilgisayarda muasip olarak göründüğümü kaydımın ilçeden silindiğini söylediler.Sizlere durumun şekli anlattığımda aynı şekilde biz yapmadık öyle bir yetkimiz yok,ilçeye gelin sizi yeniden üye yapalım diye söyleme rahatlığınızada şaşırdığımıda söylemem gerek.Sayın, Yılmaz Algül,üyeliğimi sildiniz,delege seçimlerinde ben ve emek veren tüm kadın kollarımızı delege bile göstermediniz,daha sonra da ilçe kadın kollarınızın yapılan kongresinde il kadın kolları başkanımızın bizlere sizler oy kullanabiliyorsunuz demesine rağmen kongre salonunda bizlere oy kullandırmadınız.Bu yetmezmiş gibi ilçe kadın kollarında bizlerle dalga geçercesine gösterilen slaytın bize ait olduğunu bizim verdiğimiz emek ve çalışmalarımızı bizlere sorma tenezzülünde bulunmadan kendilerinmiş gibi gösterip insanlarımızı kandırmanızı da kınıyorum..Halen basına çıkarak bizleri küçümser umursamaz bir tavırla istifaların geçerli olmadığını söylüyorsunuz.artık bu tutumlarınıza şaşırmıyoruz.Size belde binamızdan gönderilen istifa sayımız beyan ettiğiniz gibi 10 değil şu an için 45 üyedir..Bunlarda sizde mevcuttur.Alındı belgeleri de bizlerde mevcuttur..Her istifa edeni değilde içimizden bazıları telefonla arıyorsunuz.Neden gelipte istifa edenlerin tümününü dinleme ve sebeplerini öğrenme zahmetinde bulunmuyorsunuz.Halen bizleri küçümsediğiniz malum..Neyse,haktan,adaletten,resmiyetten ve usülden anladıklarınız bumu,öyle ise, bundan sonra ki çalışmarınızda bu anlayışınızda ki kazanımlarınıza devam etmenizi ama kaybettiğiniz insanları ve maneviyatlarını önemsemeniz dileğiyle…..
    Hanife Güleç

  4. huri aykan dedi ki:

    Sayın,Yılmaz Algül
    Bizler belde binamıza gelerek istifalarımızı yazdığımız sırada sizin belde başkanı olarak atadığınız sayın Ali Emre Tanrıverdi belde binamızı arayarak sekreter hanıma binada kimlerin olduğunu sordu sekreter hanımda binada kadın kollarının ve üyelerin olduğunu istifa dilekçerini yazıp faxlıyacaklarını söyledi.sekreter hanıma tamam işlerini bitirice asıllarını sana bıraksınlar deyip kapatmış sekterde Güldane hanıma ve bizlere asılları sekreterliğe bırakılacağını duyunca Güldane hanımda Sekreter hanıma teslim edilemeyeceğini ancak Emre beye teslim edilmesinin gerekliliğini bildiğinden sekreter hanıma Emre beyi aramsını söyledi aratarak asılları sekretere bırakamıyacağımızı ve kendisiyle görüşmek istediğni iletti.Ancak Emre bey tamam tamam deyip telefonu kapattı.Ogünden beridir dönüpte neler olduğunu bize sormadı.Ayrıca dün akşam üzerinden beri parti binamıza giden vatandaş ve üye arkadaşlar bizleri arayarak binanın kapalı olduğunu telefonlarada cevap verilmediğni iletiyorlar…Parti binası neden kapatılır..Bunu herkes gibi bizlerde anlamış değiliz.Sizlerin makul bir açıklama getireceğinizden insanları aydınlatacağınızdan eminiz…Tamam Emre bey bizleri ciddiye almadı peki siz ilçe olarak bizi ciddiye alarak arayıp istifaların sebebini sorsaydınız o zaman görüşmek için bizleri çağırıp istifaları bizden bizzat elden talep etseydiniz..bizlerde bu gün belde binamıza Emre beye teslim etmeye gittik belki on defa bina kapalıydı..Üyelerimiz hiç biri hiç bir baskı altında kalmadan kendi hür iradeleriyle bu güne dek yapılan haksızlıklara tepki olarak istifa etmişlerdir bunun doğru olduğunu sizin bizzat arayıp istifa eden üyelerden de duydunuz..Bunların aynen böyle olduğunu sizlerde bizlerde biliyoruz..Bu konunun uzamasının partimize daha fazla zarar vermemesi adına bir an önce bitirilmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz..İstifa eden 45 üyenin istifa dilekçeleri dosya halinde şu an akıbetimizi bilmediğimiz için biz kadın kollarında mevcuttur..Binamız açıldığında belde başkanımıza teslim edilmek üzere dosyamız hazır beklemektedir..Saygılarımla…

  5. Orsev Kayabaşı dedi ki:

    Degerli dostlar isim isim cevap yazma kaygısı derdinde deilim ben bodrumda yeni AKP gönüldaşlıgında sevasında eski bir arkadaşınızım önce bunu belirteyim ….ki ayrıca hemcinslerimsiniz Sayın Güldane hanım … Ak partili olmanın en temel görevi birlik beraberlik kısaca diger partilerde olmayan huzur vede güven ortamına sahip olmasıdır yanlışlar olabilir hatalar insanlar içindir ancak yine söylüyorum çok uzaklarda bir yerlerde deilsiniz dostlar bir adımlık mesafedesiniz vede böylesi önemli bir durumda geleceginiz konuşacagınız sorgulayacagınız dahası dertleşebileceginiz tek bir adres var partimizin ilçe binasından hepimize açılan o kapı ben sizleri tanımıyorum ama tanımak isterim sorun nedir bilmek arkadaşlarımla paylaşmak çözüme katkıda bulunmak isterdim emin olunki şu kısa zamanda benim aldıgım izlenim omuz omuza konuşarak çözülemez hiç bir sorunumuzun olmadıgı yönünde sayın başkanımız vede benimde genel sekreterligine uygun görğldügüm kadın kolları başkanımızın her konuda samimi sıcak yardımlarını esirgemeyecegindende ayrıca eminim farklı düşünenizniz varsa onuda dinlemekten anlamaya çalışmaktan kaçmiycak bir kadromuz var sevgili dostlar isimler uçar hizmet kalır biz biz olmaya devam etmek zorundayız şahıs yada kişiselleştirmeye yeltenenler olursa bundan ancak partimiz zarar görür diyorum hepinizi sevgi ve saygılarımla el ele kol kola selamlıyorum

  6. Selma KARA CAN dedi ki:

    Sayın KAYABAŞI.Zannediyorum siz partimize yeni katıldınız ki sorunlardan bihabersiziniz.
    Seçime katılacağımı açıklamak için YIlmaz bey’den randevu istediğimde telefonla görüşmeyi tercih ettiler .Daha beni tanımadan karalama politikalarına girdiler.Bu sorunlar yeni değil 2005 yılından itibaren süregeliyor.Bu zamana kadar beldelerle olan sorunların hiçbirine çözüm bulunamamış.Hala parti binası dahi olmayan beldelerimiz mevcut.Onu bırakın Kadın Kolları Seçiminde delegelerimizin çoğunu kasıtlı olarak oy kullandırttırılmamıştır.En güzel örneği Turgutreis Kadın Kollarıdır.Bu kadar özveriyle çalışan insanların emekleri ve çabaları + benim 2003 yılılndan itibaren partide hizmet etmem dahi gözardı edilmiştir.Bunları kasıtlı ve açık bir dille sebeplerini açıklamalarına rağmen hala müdahale edilmemesi kimin ayıbıdır size soruyorum.