Bodrum Gündem

AMPULE ÜŞÜŞEN NANKÖR SİNEKLER…

27.11.2011
0
A+
A-

Kediler nankör olarak bilinen hayvanlardır. İnsana en çok benzeyen hayvanlardan biridir kedi. Pragmatistir. Tek istediği karnını doyurmak, biraz şefkat görmek ve sıcak bir yer bulup kıvrılıp tüm gün siftinmek ve uyumaktır. Bunları kim sağlıyor veya sağlayabileceğini düşünüyor ise ona sırnaşır.

İnsana en çok benzeyen hayvanlardan biridir kedi. Siz ne yaparsanız yapın; ister karnını doyurun, ister hayatına kasteden düşmanları temizleyin, isterse sömürü düzenini yıkıp aşiret ağalarından kurtarmaya ve modern devletin birer bireyi yapmaya çalışın onları,”diktatör” veya “katliamcı” yaftasını yapıştırıverir size; bir torba kömür veya iki torba nohut karşılığında…

Sinekler, asalak hayvanlardır. Hayvanların ve insanların kanını emerek yaşarlar. Tam uyurken kulağınıza vızıldarlar, rahatsız etmek istercesine. Hem kanını emerler insanların, hem de hastalık bulaştırırlar üzerine utanmadan. Yaradılışları böyledir. Rahatsız edici, kan emici ve hastalık yayıcı.

İnsana en çok benzeyen hayvanlardan biri de sineklerdir. Bazıları özellikle rahatsızlık vermeye uğraşır. Toplumun tüm kutsal değerlerine saldırır, düşmanlıkla beslenir, halkın arasına hastalık yayarlar. Tarihsel gerçekleri saptırırlar, olmamışı olmuş gibi, olmuşu da olmamış gibi gösterirler.

Allah için bu sineklerin kedilerle bir ilgisi yoktur. Asla nankör değillerdir. Kendilerini aydınlatan ve ısıtan ampule ihanet etmezler.

Ancak gün gelir evin sahibi Kemal Bey kovalar kediyi ve balkona da ucuzluktan aldığı mor bir ışık koyar; sabaha sinek ölülerini faraşla toplamak için.

Allah bizi ampule üşüşen şu nankör sineklerden korusun!

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.