Bodrum Gündem

Yüksek Ökçeler 10 Yaşında

Yüksek Ökçeler 10 Yaşında
01.12.2011
0
A+
A-

3 Aralık 2001 Tarihinde Cumhuriyet Tarihinizin ilk okul gemisi olan STS Bodrum Okul Gemisi? nde eğitime başlayan ilk kadın yelkenciler grubu Yüksek Ökçeler, kuruluşunun 10. Yılını denize açılarak kutluyor.

buy Viagra Bodrum Gündem Haber

Yüksek Ökçeler Grubu, kendilerini yelken ve gerçek deniz ile tanıştıran STS Bodrum Okul Gemisi ile 3 Aralık Cumartesi sabahı demir alıp, 4 Aralık Pazar akşamı Bodrum? a dönüş yapacaklar.

Bu etkinlik çerçevesinde kadın yelkenciler, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye için de destek olmayı hedefliyorlar. Bodrum ve çevresindeki dilek çocuklarına ulaşabilmek için yöredeki gönüllülere ve desteklerini esirgemeyecek birey ve kurumlara ulaşmayı amaçlıyorlar.

 Grup üyeleri kutlamalarla ilgili duygularını şöyle özetliyor;

order Aciclovir online buy isotretinoin online ?Her şey hayal kurmakla başlar? diyerek çıkmıştık yola (denize)?

Bizim dileğimiz gerçekleşti?

Evet bir hayal kurduk ve üzerinden 10 yıl geçti. O yıllarda üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizde denize ve yelkene gönül vermiş kadın sayısı çok azdı. Bodrum?da denizin sadece yüzmekten ibaret olmadığını hisseden bir grup kadın STS Bodrum Okul Gemisi ile eğitimlere başladık. 16 Kişilik eğitimler veren Okul gemisinde 48 kadın yelken, navigasyon ve temel denizcilik eğitimleri aldık.

Adımıza da Yüksek Ökçeler dedik?

Aramızdan bazıları aldıkları eğitimleri Bayk? ın düzenlediği yarışlarda pekiştirip yarış ekiplerine dahil oldular. Bazıları sadece kadınlardan kurulu ekiple yarışlara katıldılar. Atlantik?i geçen kadın yelkenciler teknesinde yine bizden biri vardı. Bazıları da kendi teknelerini alıp yelken açtılar maviliklere. Yine aramızdan biri kadın yelken okulu kurdu, yeni yelkenci kadınlar yetiştirmek üzere?

Biz bu seyirde yanımıza Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye? yi de alıyoruz. Yakalandıkları hayati tehlike içeren hastalıklarla savaşan 3-18 yaş arası çocukların bir dileğini yerine getirerek, onlara mutluluk yoluyla güç ve umut vermeye çalışan, hayata tutunmak için  azim ve istek kazandıran bu  derneğin yaptığı çalışmalara  dikkat çekmek, destek vermek  istiyoruz. Kim bilir belki bir çocuğumuzun ufka yelken açmak ya  da  kaptan olmak dileği olur  ve bizler de onun bu  dileğini Bodrum?da gerçekleştirmek hayalimizi yerine getiririz?

Amacımız, yaşanan onca olumsuzluğa rağmen Çağdaş Türk kadınının, yaşamın her alanında var olduğunu göstermek…  Biz bu vesileyle kadınlarımıza yaşamlarında yeni rotalar ve ufuklar açmayı hedefliyoruz… STS Bodrum Okul Gemisi gibi bir okul varken yeni eğitimlerle yelkenci kadınlar çoğalsın istiyoruz. Ve diyoruz ki?

Eğitim şart!!!

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.