Bodrum Gündem

İnsan Hakları Bilinci Aşılanmalıdır

İnsan Hakları Bilinci Aşılanmalıdır
09.12.2011
0
A+
A-

 Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber treatment of bipolar disorder

Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan yayınladığı mesajda Türkiye?nin insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atığını ifade etti. Kaymakam Gödekmerdan ? İnsan haklarını korumadaki başarı, önemli ölçüde insan hakları bilgisi ve bilincinin yaygınlaşmasına bağlıdır. Hak ihlaline uğrayan herkes Kaymakamlığımızda  bulunan kurullarımıza bizzat başvurabilirler? dedi.

  Dr. Mehmet Gödekmerdan?ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı Muscle Relaxant

 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.

 Bilindiği gibi insan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. Başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değillerdir. İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye, dayanan herhangi bir ayrım gözetmeden sağlanmaktadır.

İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında, diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşan Türkiye, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atmıştır. İnsan haklarını korumadaki başarı, önemli ölçüde insan hakları bilgisi ve bilincinin yaygınlaşmasına bağlıdır.

Hak ihlaline uğrayan herkes Kaymakamlığımızda  bulunan kurullarımıza bizzat başvurabilirler. Kişi, kurum ve kuruluşların, birbirlerinin insan haklarına saygı göstereceğine inanarak, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.