Bodrum Gündem

Festivalde Son Gün

14.01.2012
0
A+
A-

Order Lamisil online

13 Ocak Cuma günü başlayan Mandalina Festivali;  halk oyunları, kasa yapma yarışması ve deve üstünde mandalina kasaları taşınması gibi  etkinliklerle sona erdi.

Bodrum Gündem Haber Buying Lithium order albuterol

Bitez Eski Pazar Yerinde  Bitez Belediyesi ve BİTAV tarafından ortaklaşa organize edilen festivalin 2. gününde yarışmalar ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Eski Pazar yerinde düzenlenen kapanış etkinliğine Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez, Ortakent- Yahşi Belediye Başkanı  Mehmet Onur Şahbaz, BİTAV Başkanı Temel Orhun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belde halkı katıldı.

Oldukça eğlenceli geçen güne halk oyunları gösterileri ile başlandı. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu öğrencilerinin şarkılarıyla devam eden festivalin son gününde 5 kişinin katıldığı mandalina kasası yapma ve içine meyve istifleme yarışması yapıldı. Yarışmada en hızlı şekilde mandalina kasasını hazırlayan ve içine meyveleri dizen Arap Çavuş Kahvesi işletmecisi 55 yaşındaki Yılmaz Kıvılcım birinci oldu. Kıvılcım’a Başkan Çömez, teşekkür ederek plaket hediye etti. Festival alanında kadınların el işlerini satabileceği stantlar kuruldu. Alanın girişine de temsili bir mandalina ağacı yerleştirildi. Ağacın önünde çocuklar fotoğraf çektirdi.

Mandalina Festivali, mandalina kasalarının develere yüklenerek Bodrum’a doğru yola çıkması ile sona erdi. Mandalina yüklü develer, Neyzen Tevfik Caddesi’nden geçerek İskele Meydanı’na davul zurna eşliğinde geldi. Mandalinalar halka dağıtıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.