Bodrum Gündem

KİM DOĞRUYAPIYOR?

Bodrum Politika Kazanı fokur fokur kaynıyor…

Ak Parti Kongresini sessiz sedasız bitirdi. Bodrum politik gündemine de damgasını vurdu. Özellikle yönetim kuruluna seçilen Mehmet Kocadon’un ekibinden Çiğdem Demiralp, Dilek Ertem, Hasan Sinop ve CHP’den Ak Parti’ye geçen Mahmut Durmaz ve Adil Ülgen başta, Ortakent MHP’den Meclis üyesi adayı Mehmet Ali Temizel, aileleri CHP’li olan isimler çok konuşuldu. Öyle ki Akif Demiröz ve Sait Güllüoğlu’nun adaylıktan vazgeçmeleri bile gölgede kaldı. Lakin kongrede üzerine basıla basıla konuşulan ?Bodrum Belediyesi’ni alacağız? söylemi en önemli noktaydı.

Bu söylemi nedense kimse dillendirmek istemedi ve hala kimse konuşmuyor.

Hemen ertesi günü CHP’de bomba patladı. CHP Bodrum İlçe ve Ortakent Belde Başkanına suç duyurusu, sonra basın açıklaması. Ardından da Bodrum İlçe Başkanı yanında Muğla İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü ve Örgütlenmeden Ve Örgüt Birimlerinden Sor. Bşk.Yrd. Mehmet Ali Eren karşı basın açıklaması. Ardından Ümit Baltutan’ın basın açıklaması.

Başkan Durmuş Ali Öztürk Ümit Baltutan ?Yalan söylüyorlar? dedi.

Ümit Baltutan’da Başkan Durmuş Ali Öztürk ?Yalan söylüyor? dedi.

CHP’nin başı döndü.

Ortada bir sorun var ve pimi çekilmiş el bombası gibi.

Bir oradakinin elinde, bir buradakinin elinde.

Bakalım kimin elinde patlayacak? Derken sular duruldu. Öğrendiğimize göre CHP Genel Başkanı duruma el koymuş ve ?Herkes işine baksın? diyerek son noktayı koymuş. Onun derdi zaten başından aşkın, çünkü Tüzük Kurultayına hazırlanıyor.

Bu arada CHP delege seçimlerine başladı. Birkaç haftaya delegasyon seçimi tamamlanarak 8 Nisan’da yapılacak olan CHP İlçe Kurultayını yapacak ve yeni ilçe başkanı ile yönetimini seçecek.

Demokratik olarak !

CHP’de İlçe başkan adaylığı için çalışan şimdilik iki isim var. İlki Bodrum Lisesi eski müdürü, Gümüşlük Belediye Meclisi Üyesi ve Gümüşlük Belde Başkanı Mahmut Özbelen, Diğer aday ise genelde CHP içinde çok aktif görünmeyen, ama her zaman parti içinde dengeler üzerinde etkisi olan Okan Özsu aday.

İzlediğimiz kadarı ile Osman Öneş, Kerim Cangır, Duran Öztürk ve onlar ile kongreye hazırlanan grup Mahmut Hocayı destekleme kararı almış.

Hüseyin Anıl, Muzaffer Tanrıkulu ve onun etrafındakiler ise Okan Özsu’nun ilçe başkanı seçilmesi için kulis çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Durmuş Ali Öztürk her platformda ilçe başkanlığına aday olmayacağını söylemesine karşın nedense hiç kimse inanmıyor ve yeniden aday olacağı bekleniyor. Eğer aday olmaz ise Mahmut Hoca?yı destekleyeceği de kulağımıza geliyor.

CHP’de Golf ile başlayan sıkıntılı süreç, Bodrum’dan milletvekili çıkaramamaya kadar ve en son yapılan Ortakent sağlık ocağı basın açıklaması ile de zıvanadan çıktı. Bu sahte imzalı istifalar da üzerine tüyü dikti. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Örgütü 2014 Yerel seçimlerine hazırlanmak, sosyal demokrat ideolojisi ve Bodrum için Projeler üretmek yerine sokak kavgalarına devam etmekte. İlçe örgütü birlik ve beraberlik içinde çalışma ortamı hazırlamak yerine kaos oluşturuyor sürekli. Sürekli stres, sürekli kargaşa, sürekli boş işler, boş konuşmalar. Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve seçmenleri sıkıldı bu işten. CHP Bodrum örgütünde yoğun bir çatışma, kavga var. Bu artık kabak tadı verdi. Kavgadan beslenenler gitsin artık.

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi de İlçe Kongresini sessiz sedasız bitirdi. MHP Kongresinde ise durum biraz karışık gibi görünüyor. Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan kongreye katılmadı. Diyeceksiniz ki ne alakası var. İşi vardır, başka programı vardır. İyi ama kimse onu konuşmadı kongrede. Neden gelmediğine dair ne bir açıklama, nede sorgulama olmadı.

Bağımsızlık ve demokratlık işte budur(!) MHP’li vekil, ona oy veren MHP Bodrum teşkilatı ve seçmenlerine sorumluluğu olmasına karşın, özgür iradesi (!) ile ilçe kongresine gelmeme hakkını kullanmıştır(!)

MHP belediyelerin birleşmesi ve belde belediyelerin kapatılması konusunda en somut tavrı koyan parti konumunda olmayı sürdürüyor. Her platformda birleşmenin doğru olmadığını ve sonuna kadar bu işin karşısında olacaklarını ısrarla söylüyorlar. Lakin her iki durum için de hazırlık yaptıklarını ve Bodrum Belediye Başkanlığı için iddialı olduklarını da dile getiriyorlar. Elbette bu çok normal, Mehmet Tosun en iddialı isimlerden birisi.

Bodrum?da politika kazanı kaynıyor, politik kavgalar ve ve savaşlar artık kızışmaya başlıyor.

Ne kaldı şurada 2014’de.

Kasım?da da Ticaret Odası seçimi var zaten.

Değil mi?

  Order Furosemide purchase Fluconazole Proscar order

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.