Bodrum Gündem

İlk Yardım Semineri

21.02.2012
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi ve Özel Bodrum Hastanesi işbirliği ile toplum bilincini artırmaya yönelik düzenlenen sağlık seminerlerinin ikincisi Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda ilkyardım konusunda gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber buy Disulfiram

Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Dr. Mustafa Mercan?ın, profesyonel acil yardım gelene kadar yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattığı seminere yüze yakın kişi katıldı.

Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Mustafa Mercan ilkyardımda ilk kuralın yaralıya zarar vermemek olduğunu vurguladı konuşmasında ?Profesyonel yardım gelene kadar yapılacak ilk şey çevre güvenliğinin sağlanması. Böylece ilkyardımı yapacak olan kişiye ve yaralıya başka bir zarar gelmesinin önlenmesidir. Sonrasında ise temel yaşam desteği kurallarını bilinçli bir şekilde uygulamak çok önemlidir. Havayolunun açılması, solunumun sağlanması ve dolaşımın sağlanması doğru bir şekilde yapılırsa hayat kurtarır, ancak yanlış yapılırsa tam tersi sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekir. İdeali ilkyardım sertifika programlarına başvurarak 16 saat süren eğitimi almaktır? dedi.

Retin-A cream Yanık Bölgeye Sadece Soğuk Su Uygulayınız? purchase Cialis

Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Mustafa Mercan konuşmasında  ilkyardımda halk arasında yaygın olarak yapılan yanlış uygulamalara da değindi. Dr.Mercan ?Yanıklara yumurta akı, yoğurt, diş macunu gibi maddeler sürmeyiniz. Direk buz uygulaması da dolaşımı etkileyeceği için önermiyoruz. Yanan bölgeyi akan soğuk suyun altına tutmak ve en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmak yapılacak en doğru harekettir. Eğer yanan bölgede elbise varsa elbiseyi çekerek değil, makasla keserek çıkartmak gerekir.Şok tablosu ya da sıcak çarpması yaşayan birine ağızdan sıvı, tuzlu ayran vs. vermeyiniz.Kusmaya ve dolayısıyla aspirasyona yol açabileceğinden önermiyoruz. Hastaneye başvurduğunuzda damar yoluyla sıvı takviyesi yapılacaktır? dedi.

Ambulans Çağırırken Sakin Olup, Doğru Bilgi Aktarınız?

Katılımcılardan gelen bir soru üzerine Özel Bodrum Hastanesi Acil Doktoru Mustafa Mercan

Ambulans çağırırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ise şunları söyledi ?Ambulans çağıran kişinin sakin olması ve doğru bilgiler vermesi zamanla yarışılan durumlarda hayati önem taşır. Ambulans çağırırken açık adres, ulaşılabilecek bir telefon numarası, ne olduğu, yaralının durumu ve kaç yaralı olduğu konusunda tam bilgi verilmelidir? dedi. 

Bodrum Belediyesi ve Özel Bodrum Hastanesi işbirliği ile düzenlenen sağlık seminerleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.