Bodrum Gündem

?Düğün?, Bodrum Nurol?da?

?Düğün?, Bodrum Nurol?da?
01.03.2012
0
A+
A-

Karia ve Bodrum Rotary Kulübünün ortaklaşa organize ettikleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde Düğün isimli tiyatro oyunu 5 Mart 2012 Pazartesi  günü saat 20:00?de sahnelenecek.

order Prozac Bodrum Gündem Gazetesi
Order Retin-A online
order Asacol Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan ?Düğün?; kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatıyor. Oyun; toplumda ?kadın? olmanın çeşitli sıkıntılarını yaşamış, farklı köken ve yaşlardan dört kadının, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan ve Eda Çatalçam?ın bir araya gelerek ortak dertlerine dair bir farkındalık yaratma çabasından doğdu.

Ataerkil sistemde var olmaya çalışan kadınların, şiddetin uygulayıcısı haline gelerek içselleştirilen ve dile yerleşen şiddeti yeniden üretmelerini konu alan ?Düğün?; aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak; oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Hiçbirinin, birbirinden farkı olmadığını anlayan sekiz kadının hepsi; bir sebeple ?mağdur? ve bir başka sebeple ?fail? ama aslında birer ?kurban? olduklarını görürler. ?Düğün?deki sekiz kadının, içinde yaşadıkları eril dünyayla baş edebilmek için buldukları tek yol; aynı eril sistemin bir parçası olmaktır? 

Oyunu Ayşe Bayramoğlu yazdı, Tilbe Saran yönetiyor. Oyuncular; Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran, Şebnem Sönmez, Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.