Bodrum Gündem

8 Mart’ta Sokaklar Kadınlara Kaldı?

09.03.2012
0
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde  bir çok sivil toplum kuruluşunun desteklediği ve katıldığı yürüyüş Bodrum Tepecik Caminden başlayıp, Bodrum Denizciler Derneği önüne kadar sloganlar eşliğinde devam etti.  

Straterra online buying purchase Furosemide Buy Strattera online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İki yüz kişiye yakın kadının katıldığı yürüyüşte, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce geniş güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüşün önderliğini Figan Erozan yaptı. Elinde megafonla katılımcıları yönlendiren Erozan, geçtiğimiz günlerde öldürülen hemşire Yağmur Çırpan?ı da unutmadı. Atılan sloganlarla beraber  yürüyüşe katılan kadınlarca zılgıtlar atıldı.

Yürüyüş boyunca Türkiye?deki kadınların gördüğü şiddete dikkat çekilirken, erkeklerin namus uğruna işlediklerini iddia ettikleri cinayetlerin aslında kendi caniliklerinden kaynaklandığı ifade edildi. Yürüyüşe katılan kadınların taşıdıkları bazı pankartlarda Kürtçe  sloganlarda yer aldı. Yürüyüşte en dikkat çekici sloganlardan bazıları ;Kadınlar Artık Susmayacaklar, Kadın Katliamını Durduracağız, Erkek Adalet Değil- Gerçek Adalet,Yaşasın Kadın Dayanışması  yer aldı.

Her sene Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Bodrum Belediye Meydanında yaptığı basın açıklamasının bu yıl gerçekleşmemesi dikkat çekiciydi. Konu hakkında görüştüğümüz kişilerden edindiğimiz bilgiye göre;  meydanlarda basın açıklaması yaparak veya çeşitli yürüyüşlerle kadına uygulanan şiddetin önüne geçmenin mümkün olmadığının, onun yerine daha kalıcı organizasyonlarla seslerini duyurmanın çalışması içinde olduklarını ifade ettiler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.