Bodrum Gündem

Tiyatro Şenliği Sona Erdi?

Tiyatro Şenliği Sona Erdi?
28.03.2012
0
A+
A-

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü‘nde geleneksel hale gelen Bodrum order Clonidine Yarımadası Okulları Tiyatro Şenliği yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

 Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği?nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Tiyatro Şenliği?ne 7 okuldan 150 öğrenci katıldı. Bodrum Yarımadasında eğitim gören 7-14 yaş arası öğrencinin katıldığı tiyatro şenliğini ünlü tiyatro oyuncusu Yeşim ceren Bozoğlu, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve çok sayıda vatandaş izledi.  Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ?Bodrum Yarımadası Okulları Tiyatro Şenliğinde? öğrenciler ‘Turgutreis, ‘Renklerin Dili, ‘Allah?la Kul Arasına Girme, ‘Öğretmenlik Mesleğinin Dünü, Yarını, ‘Acil Hasta, ‘Obur, ‘Düğün Dedikodusu, ‘Tencere Yuvarlandı Kapağını Buldu ve ‘Barış Amca? isimli oyunları sahnelediler.  
Tiyatro Dünyadaki En Eski Sanattır?
ÇYDD?nin bu yıl üçüncüsünü organize ettiği şenliğini izleyen ünlü sanatçı Yeşim ceren Bozoğlu, tiyatronun dünyadaki en eski sanat dallarından biri olduğunu ve tiyatronun iki çıkış noktası olduğunu belirttiği konuşmasına ?Birisi hayatta kalmaktır, çünkü hikayelerinizi anlattığınız ve paylaştığınız zaman tecrübelerinizi paylaşmış olursunuz. İkincisi de var olmaktır. Hikayenizi paylaştığınız da, bu sahneye çıkıp hikayenin bir parçası olduğunda duygularınızı seyirci ile paylaşırsınız. Bu da benden, bize giden yolu oluşturur. Bu sahnede emek veren arkadaşlarımdan bir isteğim olacak. Tiyatro, sanat, toplum, okul, bunlar nefes aldığımız hayatı yaşadığımız yerlerdir. Hepimizin taklit edecek örnek insanlara ihtiyacı var. Ezberlediğiniz rolleriniz gibi Mustafa Kemal Atatürk‘ü ve ideal örnek alınacak, hayatıyla, eserleriyle, çalışmalarıyla, yaptıklarıyla buy Valtrex Ketorolac online Türkan Saylan‘ı da ezberler ve çalışırsanız hayat için çok doğru bir senaryoya, role ve rol modele sahip olursunuz? diyerek sürdürdü.  Oyuncu Yeşim ceren Bozoğlu, gençlerin Atatürk’ü ve ve derneğin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan‘ı örnek almalarını gerektiğini vurguladı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Her yıl gelişerek ve daha da güzelleşerek gerçekleşen bu şenlikte çocukların oyunları ve yaratıcılıkları gerçekten görülmeye değerdi. Şenliğin sloganında belirtildiği gibi ; TİYATROSUZ YAŞAM, ÇAĞDAŞ YAŞAM DEĞİLDİR !