Bodrum Gündem

ÖDP 1+8+3 Öneriyor?

ÖDP 1+8+3 Öneriyor?
29.03.2012
0
A+
A-

Premarin 0.625mg misoprostol online Bodrum ÖDP İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada ?AKP hükümeti eğitimde 4+4+4 kademeli eğitimi içeren yasa tasarısını iktidar gücüne dayanarak toplumsal kesimlerin tartışmasından kaçırarak adeta zorba bir tarzda dayatıyor.? denildi.

Bodrum Gündem Haber
Hükümet yetkililerinin bütün iddialarına rağmen bu yasa tasarısı pedagojik bir yaklaşımdan öte ideolojik bir bakış açısını yansıttığını söyleyen ÖDP?nin yaptığı açıklamada ?AKP hükümeti piyasa İslamcılığı ideolojisine uygun bir eğitim anlayışını dayatıyor. AKP?nin, mevcut ideolojisi sınırsız bir piyasacılığına ve buna paralel dini bir muhafazakarlığa dayanıyor. Sınırsız bir piyasacılığın yarattığı tahribatlara karşı tevekkülcü, şükürcü, kaderci anlayışa sahip bir toplum hedefleniyor. Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmeli, eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere toplumun en geniş kesimlerinin tartışmasına açılarak demokratik bir tartışma ile yeni bir yasa düzenlenmelidir.? Generic Viagra deniliyor.
ÖDP 1+8+3 ÖNERİYOR…
Yapılan yazılı açıklamada ÖDP?nin temel önermeleri de sıralanıyor. ÖDP tarafından yapılan önermeler şu şekilde sıralanıyor; ?Eğitim sistemi okul öncesi eğitimi de kapsayarak 1+8+3 şeklinde 12 yıllık kesintisiz ve zorunlu bir biçimde düzenlenmelidir, Mesleki yönlendirme 1+8 yıldan sonra yapılmalı, İmam Hatip okulları meslek okulları olarak tanımlanmalı ve düzenlenmelidir, Zorunlu din dersleri kaldırılmalı, 1+8 yıllık eğitimden sonra herkesin kendi inancına uygun şekilde seçmeli ders alması sağlanmalıdır, Anadilde eğitim hakkı herkes için sağlanmalıdır, Ticarileşmiş, dershanelere endeksli özel okulculuğu teşvik eden eğitim anlayışı yerine parasız, eşitlikçi bir anlayışa dayanan kamusal bir eğitim planlaması gerçekleştirilmelidir, 12 yıllık eğitimin ardından üniversiteye geçiş öğrencilerin yönelimi doğrultusunda sınavsız olarak gerçekleştirilmelidir, Eğitim sistemi her düzeyde bilimsel bilginin, eleştirel düşünmenin ve özgür tartışmanın imkanlarını çoğaltacak bir demokratik anlayışla düzenlenmeli; üniversitelerde YÖK kaldırılarak üniversite bileşenlerinin söz ve karar sahibi olduğu demokratik ve özerk üniversite yapıları oluşturulmalıdır?

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.