Bodrum Gündem

Güle Güle Yeşil Alan Hoş Geldin Otopark?

Bodrum’da yaşıyorum. Bodrumun nesi meşhur diye sorulduğunda  mis gibi kokulu Bodrum Mandalinası denirdi…

O güzel ağaçları dikenlerin toprağı bol olsun eminim kemikleri sızlıyordur. Canınız para kazanmak istiyorsa önce dilekçeyle belediyeye başvurun. sokağınıza labutlar diktirerek “beleşçi” araçların park etmesini engelleyin. Sonra sökün ağaçları, asın tabelayı, koyun yazarkasayı ohhhhh oldu size emeksiz kolay para kapısı.

Evimizin önünde çok güzel bir mandalina bahçesi vardı. Birgün baktım yaşlı sahibesi ağlıyor. Ardından iş makineleri ile mandalina ağaçları bir bir söküldü. Şimdi o ağaçları sökülmüş bahçenin girişinde polyester bir kabin, içinde sandalyeye oturmuş  bir adam,önünde yazar kasa, yanında bir damacana su ve tepesinde bir TV ile giren çıkan araçlara bilet kesiyor.daha çok para kazanmak için kendi kendini  kabine hapsetmiş.Yerlere mıcır serilmiş; çamur bulaşıp arabaların lastiklerini kirletmesin diye. Tepeye de arabalar güneşten zarar görmesin diye tente gerilmiş. Nenem ağlıyor oğlu kendine 7/24 saat açık 2 metrekarelik bir hayat kurmuş, nenem ağlıyor mandalina bahçeleri bir bir Bodrum’dan elini eteğini çekiyor. Nenem ağlıyor Bodrum hızla açık hava otoparkına dönüşüyor. Nenem ağlıyor Bodrum her dem yeşil mis kokulu entarisinden bir parça daha kaptırıyor ranta.Bodrum çıplak kalıyor.

Güzel Bodrum’un en renkli mekânlarından biri de manavlar çarşısıdır. Önü de güzel çiçekli büyük ağaçlı gelip geçerken soluklanıp bir çay içtiğimiz ender  “beleş” açık hava yeşil alanlarından birisiydi.

Birisiydi diyorum artık yok…

Bodrum Spor Kulübü yararına toprak bir güzel kazındı, sonra beton döküldü. Serbest giriş çıkışlar kontrol altına alındı ve sonra tabi fiyat etiketi asıldı “1 saati 5 TL” gibi… Açık hava otoparkına hoş geldiniz. Bodrum haraç mezat pazarlanıyor.

Hepimiz sustuk. Soranlara ise “bu durumun geçici” olduğu söylenmiş. Susmak ortak olmaktır bilirim.

Soruyorum; yaptığınız bu katliamdan ne kadar gelir elde ettiniz? Gelir elde etmenin sizin için sınırı nedir? Değerlerinize değen sınır nerededir?

Bodrum’un akciğerleri rant adına bir bir yok ediliyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.