Bodrum Gündem

BODRUM KENT KONSEYİ…

03.04.2012
0
A+
A-

                Uzunca bir uğraş sonunda nihayet Bodrum Kent Konseyi Genel Kurulunu gerçekleştirdi ve resmen kurulmuş oldu.

                Örgütlülük düzeyi Türkiye ortalamasının üzerinde olan Bodrum? da Kent Konseyinin şimdiye kadar kurulamamış olması bile aslında düşündürücü bir durum.

                Ancak gecikmenin nedenleri üzerinde durmaktansa, kurulabilmiş olmasının keyfini çıkarmak daha doğru diye düşünüyorum.

                Sivil Toplum Kuruluşlarının ısrarlı talepleri yanında Bodrum Belediyesinden Banu Kalkan ve Ayşe Erdem?in konuya gösterdikleri duyarlılık ve çabalarının kuruluşta çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

                Bu anlamda emeği geçen, katkı koyan herkesi kutluyorum.

                Bodrum gibi dünya kenti olmayı hedefleyen ve tanınırlığı çok yüksek bir kentte yerel yönetimlerin önemi çok büyük olduğu gibi sivil inisiyatiflerin vereceği destek de yaşamsal öneme sahiptir.

                Bir Bodrum sevdalısı olarak tanıdığımız Hamdi Topçuoğlu?nun da tüm delegasyon tarafından başkanlık için ortak kabul görmesi başlangıç için önemli bir aşamaydı.

                Yürütme Kuruluna farklı meslek grupları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından deneyimli kişilerin seçilmesi Bodrum Kent Konseyi için bence büyük bir şans olarak değerlendirilmelidir.

                Umarız Genel Kurula başkan adına katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Yıldızhan?ın ifadelerine yansıyan içtenlik tüm çalışmalarda kendini gösterir ve Sayın Kocadon? un önereceği üç kişi arasından Yürütme Kurulu da; hem belediye, hem de Kent Konseyi Başkan ve yürütme kuruluyla uyumlu çalışacak bir Genel Sekreter seçerler.

                Genel Sekreterlik en az Başkan ve Yürütme Kurulu kadar önemli   ve büyük ölçüde çalışmaları koordine eden bir organ olduğu için, deneyimli, profesyonel anlayışla çalışacak biri olması gerekiyor.

                İlk aşamada oluşturulacak Kadın ve Gençlik Meclislerinin ardından acilen çalışma gruplarının oluşması ve Bodrum?un yerel ve sivil sesi olacak Kent Konseyinin Bodrum Belediyesinin önünü açacak projelerle hiç zaman geçirmeden çalışmalara başlaması gerekiyor.

                Yaşamı boyunca sosyal yaşamın içerisinde aktif rol almış ve Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapmış biri olarak Kent Konseyine seçilmiş arkadaşlarıma bazı önerilerimi sunmak istiyorum.

                Bir kenti kent yapan en önemli unsurlardan biri kentlilik bilinci ve aidiyat duygusudur. Kentler canlı bir organizma gibi sürekli bir devinim içerisindedirler. Kentlerin de insanlar gibi bir sosyal dokusu, tarihi, kültürü ve vazgeçilmez özellikleri vardır.

                Kentte yaşayan insanların bu kente bağlanmalarının en önemli nedeni o kentte kendisinden, kültüründen, geleneklerinden bir şeyler bulabilmesiyle ilgilidir.

                Bir Türkiye hatta dünya mozaiği olarak görebileceğimiz Bodrum da farklı yörelerden, değişik ülkelerden ve bir o denli farklı kültür ve yaşam tarzlarına alışkın insanlar yaşıyor.

                Bu farklılıkları, bir ayrılık değil de zenginlik olarak gören bir anlayışla, tüm bu farklılıkları da dikkate alarak ama bir Bodrumlu kimliğinin de oluşmasına katkı sağlayacak çalışmalar ve özgün projeler hazırlamak gerekir diye düşünüyorum.

                Kent Konseyi Yürütme Kurulunda ve Çalışma Gruplarında kuşkusuz farklı siyasi görüşlerden ve farklı sosyal yapıların içerisinden gelen arkadaşlarımız görev yapacaklardır.

                Kent Konseyi içerisinde görev yapacak tüm kişilerin kendi siyasal ve sosyal aidiyetlerini bir yana koyup, tüm önyargılardan arınmış olarak, aynı kentte yaşamak zorunda olan bireyler gibi davranması halinde inanıyorum ki Bodrum Kent Konseyi Bodrum için çok önemli işler yapacaktır.

                Bir kez daha emeği geçenleri kutluyor, Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerine bu zorlu ve onurlu görevlerinde başarılar diliyorum. buy Lithium purchase esomeprazole treating cancer tumors

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. metin dedi ki:

    KENT KONSEYİNİ KUTLARIZ İLK ADIMLARINI BODRUMSPORLA YAPMASINI UMAR 3 NCÜ LİĞ YOLUNDA BODRUMSPORLA OMUZ OMUZA OLMALARINI BEKLERİZ….HAYIRLI OLSUN..BODRUM UYUMA TAKIMINA SAHİP ÇIK