Bodrum Gündem

CHP BODRUM İLÇE DELEGELERİNE AÇIK MEKTUP…

07.04.2012
0
A+
A-

fast delivery professional Viagra cheap Kamagra order Premarin                8 Nisan Pazar günü Bodrum CHP açısından önemli bir kongrede oy kullanarak, CHP yi önümüzdeki yerel seçimlere hazırlayacak yönetimi ve ilçe başkanını belirleyeceksiniz.

                Muğla? nın Büyükşehir statütüsüne kavuşması ve ardından Bodrum? da belde belediyelerinin kaldırılarak, tek ilçe belediyesi durumuna gelmesi neredeyse kesin gibi görünüyor.

                Durum böyle olunca iktidar partisi AKP ve şu anda 4 belde belediyesine sahip MHP doğal olarak tüm güçleriyle Bodrum İlçe belediyesini almak için çalışacaklardır.

                Her ne kadar hiçbir CHP li kabul etmek istemese de giderek yarımada da AKP nin oylarını yükselttiği bir gerçek.

                CHP nin en güçlü olduğu zamanda bile doğru aday ve doğru bir ekiple mücadele edemeyince nasıl Bodrum Belediye Başkanlığı Kocadon?a altın bir tepsisinde sunulduysa, şimdi işlerin daha zor olduğunu kabul etmek zorundasınız.

                Bu nedenle ilçe kongresinde kullanacağınız oy ve tercihiniz büyük önem taşıyor. Seçeceğiniz başkan adayının yarın CHP merkezde oluşacak yenilikçi, değişim ve yenilenmeden yana bir yönetimle uyum içinde çalışacak birinin olması gerekir.

                CHP nin iktidar olması için mevcut klasik devletçi yapıdan sıyrılması, kendi dışındaki solla ve geniş halk yığınlarıyla barışık olması ve en önemlisi de yönünü kesinlikle sola çevirmesi şarttır.

                Kişisel hırs ve beklentilerinizi bir kenara koyarak, kendi özgür iradenizle, CHP Bodrum ilçeyi yerel seçimlere hazırlayabilecek, siyasal açıdan bilgi, birikim ve donanıma sahip, vizyon sahibi, kadroları toparlayabilecek deneyimede bir ilçe başkanı seçme görevi sizleri bekliyor.

                Geçmişten bu yana sizlere dayatılan ekipçilik anlayışının dışına çıkıp, Bodrum ve CHP örgütü için en yararlı olabilecek kişiyi seçme gibi önemli ve anlamlı bir göreviniz var.

                Bu görevi yerine getirirken sakın ola duygusallıktan uzak durun, parti çıkarlarını gözetmeye azami gayret gösterin.

                Dünyada ve ülkemizde gerek siyaset ilişkileri, gerekse sosyal ilişkiler,  değişen üretim ilişkilerine paralel olarak değişmekte, bu değişime ayak uyduramayanlar yarışın dışına itilmektedir.

                CHP de ülkemizde sürdürülen bu iktidar yarışında iddialı olmak istiyorsa tüzüğünü değiştirdiği gibi programını da, kadrolarını da, siyaset yapma tarzını da yenilemek ve değiştirmek zorundadır.

                Bodrum, gerek sosyal ve kültürel düzeyi, gerek insan potansiyeli ve gerekse siyasal iklimi açısından sosyal demokrat bir partinin başarılı olabilmesi için her türlü ortam ve koşullara sahipken, yerel yönetimlerde bu denli başarısız olmasını içine sindiremeyen herkesin aynı duyarlılık ve sorumluluk anlayışı içinde olması gerektiğini düşünüyorum.

                Bu ülkenin CHP ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı vardır ve dilerim 8 nisan kongresi Bodrum için önemli bir başlangıç olur.

                Kim seçilirse seçilsin delegasyonun iradesine saygı göstermek ve 9 nisan günü itibariyle yeni bir güne ve yeni umutlarla başlamak gerek.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.