Bodrum Gündem

1915’de Ne Oldu? Konferansı Yapıldı?

1915’de Ne Oldu? Konferansı Yapıldı?
26.04.2012
0
A+
A-

Ermeni Olaylarını konu alan ?1915’de Ne Oldu? başlıklı panel düzenlendi.
purchase Accutane

Bodrum Gündem Haber

Panele konuşmacı olarak katılan, öldürülen Ermeni Yazar Hrant Dink’in yakın arkadaşı, Agos Gazetesi Yazarı Ermeni Zagaryan Mildanoğlu “Bu ülkede 100 yıldır inkara dayanan ağır bir yük var. Artık bu devlet bu yükü taşıyamıyor. Çünkü yükün ağırlığı kilogramıyla ilgili değil içeriği ile ilgili, sorunların sayfasını açıyorsunuz, pis bir koku yayılıyor. Sorunlarla ve bilinmeyenlerle yüzleşmek zorundayız” dedi.

?1915’de Ne Oldu?? isimli konferans, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ayhan Ongun’un yönettiği konferansa konuşmacı olarak İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Arif Koçer ve Hrant Dink’in yakın arkadaşı, Agos Gazetesi Yazarı Mimar Zagaryan Miltanoğlu katılırken, 50’ye yakın dinleyici katıldı.

Programın bitimi sırasında Bitez Belediye Meclisi Üyesi emekli albay Zübeyir Batur ?Mustafa Kemal?i eleştirmeye hakkınız yok? diyerek müdahalede bulundu. Tartışma büyümeden toplantı sona erdi.

BU ÜLKE AĞIR YÜK TAŞIYOR?

1915 Ermeni Olaylarının tarihine değinen  Zagaryan Mildanoğlu “Bu ülkede 100 yıldır inkara dayanan ağır bir yük var. Artık bu devlet bu yükü taşıyamıyor. Çünkü yükün ağırlığı kilogramıyla ilgili değil içeriğiyle ilgili.İçeriği görmek için sayfaları açtığımız zaman pis koku yayılıyor. Bu ülkede sadece Ermeni Olayları değil Kürt ve kadın gibi sorunlarının da sayfaları da pis kokulu. Bizler, katledildik. Yalnızca 1915 yılında bu katledilmeler gerçekleşmedi. Daha bir yığın katliam gerçekleşti. Benim babamın büyük bir sülalesinden yalnızca babam yaşayabilmiş. İzmir’de Türk yoktu, Türkler sonra geldi, adı üzerinde söylendiği gavur İzmir’dir. Ermenistan’ın tarihi Doğu ve Batı Ermenistan’dır. Batı Ermenistan ise Türkiye’yi kapsamaktadır. Tarihi kaynaklarda böyle adlandırılır. Biz bunu söylediğimiz hemen hain oluyoruz. 1915’te yapılan katliam, yalnızca en bilineni nokta olanıdır. Yalnızca 24 Nisan 1915 yılında katliam yapılmamıştır. Ermenilerin, Selçuklularla birlikte kullandığı bir yüzü Ermenice, bir yüzü Arapça olan paraları bile vardı. Ermeniler, Türkiye’ye geldiği zaman birçok bölgesinde Türk yoktu. Yerleştikleri bölgeye, hemen kilise, okul ve basım evi yaptılar. Gazetelere büyük önem verdiler. Türkiye’nin şu anda kız öğrencilerin eğitimine verdiği önemi Ermenistan 100 yıl önce yapmıştı. Biz bu ülkede büyük bir ırkçı saldırısına uğradık” dedi.

purchase Fluconazole IRKÇILIK ÖNE ÇIKTI

Ermeni Olaylarında ırkçılığın öne çıktığını söyleyen Mehmet Arif Koçer, paneli Din üzerinden değerlendirdi.  Mehmet Arif Koçer “Şu an sokakta, kendinizi bir Ermeni ile eşit görüyor musunuz? sorusuna utandığı için bu soruyu cevaplayamayanlar, hala bu soruyu aşmış değil. 100 yıl öncesini hala aynı yerde saymaya devam ediyoruz. Öldürülen Hrant Dink arkadaşımızla, ölmeden bir kaç gün evvel konuşmuştuk. Kendisinin ürkek bir güvercin gibi olduğunu söylemişti. Türk toplumunun güvercinlere dokunmayacağını söylemişti. Ülkemizde ırkçı kafatası milliyet, bu güvercini katletti” dedi.

Retin-A online

Soru ve cevapların yer aldığı konferans, iki saat sürdü.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.