Bodrum Gündem

Mustafa Saruhan, Hukuk Mücadelesini Kazandı…

Mustafa Saruhan, Hukuk Mücadelesini Kazandı…

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, sürdürdüğü hukuk mücadelesinin ilk aşamasını kazandı. İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile ilgili olarak Muğla 2. İdare Mahkemesi’nden iptal kararı alan Saruhan, şimdi olası bir temyiz sürecini bekleyecek.

Bodrum Gündem Haber

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce de görevinden uzaklaştırılan Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan, 2009 Yerel Seçimleri’nde tekrar seçilerek görevine dönmüştü. Seçimlerden kısa bir süre sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 24 Ağustos 2010?da yeniden görevinden uzaklaştırılan Saruhan, yaklaşık 20 aydır hakkındaki açılan 15 davada yargılanarak 9?undan beraat kararı ile aklandı. 2 davası devam eden 3 davası ise temyiz sürecinde olan Saruhan, Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi iptal davasını kazandı. Bu sabah kararı alan Saruhan, görevine iade edilme yolunda önemli bir kazanım sağlamış oldu.

İçişleri Bakanlığı?na da tebliğ edilecek olan karar sonrasında nihai kararı İçişleri Bakanlığı verecek. Bakanlık, kararı Danıştay’a temyiz yoluna giderse, bu süreç sonrasında son karar kesin olacak. Danıştay Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin kararını bozmazsa, İçişleri Bakanlığı Saruhan’a görevini iade etmek durumunda kalacak. Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı’nın kararı temyize götürmeden görevi iade etme ihtimali de var.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.