Bodrum Gündem

2 B İLE İLGİLİ KAYMAKAMDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA…

2 B İLE İLGİLİ KAYMAKAMDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA…
04.05.2012
0
A+
A-

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan yaptığı yazılı açıklama ile 2 B?Lerin satışı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Bodrum Gündem Haber

cheap Levitra

Gödekmerdan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti.

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve  Hazine  Adına  Orman Sınırları Dışına  Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerini Satışı Hakkında Kanun. 26.04.2012 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

2/B alanları: 6831 sayılı Kanunun değişik 2 nci maddesi ile 2896 ve 3302 sayılı Kanunlarla değişik 2/B bendine veya kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerdir.

Cytotec cheap Order Clonidine Online

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce güncelleme ile oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi ( 26.04.2012-26.10.2012 6 ay ) içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler hak sahibi sayılacaklardır.

 

Satış bedeli, raiç bedelin % 70?i dir.     Bu bedel peşin veya taksitle ödenebilir. Peşin ödenmesi hâlinde %20(yüzde yirmi), en az yarısının ödenmesi hâlinde%10 (yüzde on) oranında indirim uygulanacaktır.

            Taksitle satışlarda ise satış bedelinin yüzde onu, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde, kalanı ise  belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla üç yılda altı eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla dört yılda sekiz eşit taksitte faizsiz olarak ödenecektir.

            Bodrum ilçemizde başvuru yapabilecek hak sahipleri ilan listeleri Hükümet Konağı, Belediye ve Muhtarlıkların ilan panolarında ilan edilmiştir. 2/B alanlarının bulunduğu yerleşim yerleri Çiftlik 8 ad, Kızılağaç 39 ad., Sazköy 3 ad, Tepecik 1 ad, Pınarlıbelen 2 ad, Mumcular 2 ad, Çamlık 20 ad, Bahçeyakası 5 ad, Çömlekçi 22 ad, Kumköy 15 ad ve Güvercinlik 224  adet taşınmaz olmak üzere toplam : 341 adet, 630 dekardır.

            Malmüdürlüğü (Milli Emlak Birimi)?de başvuruların alınması sırasında form dilekçeleri doldurulması ve her türlü izahatta yardımcı olunacaktır.  

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.