Bodrum Gündem

Bitez’de Bahar Coşkusu?

Bitez’de Bahar Coşkusu?
07.05.2012
0
A+
A-

Bitez?de düzenlenen 6. Bitez Bahar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum türkülerinin seslendirildiği şenlikte, öğrenciler dans gösterisi sergiledi.

Buy Strattera Bodrum Gündem Haber buy albuterol online Xenical order

Bitez Belediyesi ve Bitez Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (BİTAV)  tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ‘Bitez Bahar Şenliği’ gün boyu renkli görüntülere sahne oldu. Bitez Engelliler Plajı’nda düzenlenen şenliğe Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez, Bodrum CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, BİTAV Başkanı Ayşe Doğançay, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler katıldı. Sabahın erken saatlerinde birbirinden güzel süs eşyalarının satılığı stantlar açıldı. Bodrum’da yaşayan yerel sanatçılar tarafından Ege ve Bodrum yöresi türküleri seslendirildi. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu öğrencileri, renkli kıyafetleriyle muhteşem bir dans gösterisi sergiledi. Yine aynı okuldan bir öğrenci, Bodrum türkülerinde Efe oyunlarını oynadı. Bodrum’a has lokmanın da satıldığı şenlikte elde edilecek gelirin Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu’nun ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

BİTAV olarak Bitez’in gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini belirten BİTAV Başkanı Ayşe Doğançay “Bitez’de bulunan doğal ve tabiat varlıklarını, bizden sonra gelecek kuşaklara devretmekle yükümlüyüz. Aynı şekilde kültürümüzü de bizden sonraki kuşaklara aktarmalıyız. Yapılan bu şenlikler, kültürümüzü, doğamızı ve tabiat varlıklarımızı koruduğumuz anlamına gelir. Şenliklerde düzenlediğimiz etkinlikler, çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlamaktadır. Baharın gelişini ülkece coşkuyla yaşamalıyız” dedi.

Etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.