Bodrum Gündem

Denizler, Gökyüzünde?

Denizler, Gökyüzünde?
07.05.2012
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kolları,  Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40 yılında gökyüzüne  dilek feneri balonu uçurdular.

Bodrum Gündem Haber Proscar online Online Xenical buy buy premarin

Tekne ile denize açılarak gerçekleştirilen etkinlikte gençler marşlar ve şarkılar eşliğinde balonları gökyüzüne bıraktı. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Gençlik Kolları üyeleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40. yılında tekne ile denize açılarak gökyüzüne dilek feneri balonları bıraktı. Yönetim Kurulu üyelerinin, ilçe ve belde gençlik kolları üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte gençler, marşlar ve şarkılar söyleyerek devrim şehitlerini andı. Gece saat 02.30?da Kumbahçe İskelesi?nden Sebo 2 isimli tekne ile Bodrumlu gençler denize açıldı. Bodrum Kalesi açıklarında, 40 yıl önce Gezmiş, İnan ve Aslan?ın idam edildiği saatte 03.05?te dilek feneri balonlarını yakarak şarkılar, marşlar ve sloganlar eşliğinde gökyüzüne bıraktılar. Gençler balonları bırakırken  ?Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek?, ?Faşizme karşı omuz omuza?, ?Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye? sloganları attı.

Balonların gökyüzüne bırakılmasının ardından Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Gülşah Öztürk, etkinliğe katılanlar adına Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarının anısına hazırlanan basın açıklamasını okudu. Öztürk, ?Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve birçok devrimci arkadaşlarını idam edildikleri 6 Mayıs 1972 yılından bu yana hiç unutmadık. Yaktıkları devrim ateşini bir an bile söndürmedik yüreğimizde. Hiç kimsenin cesaret edemediğini yaptılar. Ülkeleri için geleceklerinden, doğacak çocuklarından ve baba olma hayallerinden vazgeçtiler. Onları hatırlamak, onları katleden faşist sisteme karşı unutulmadıklarını ve unutulmayacaklarını gösteren bir meydan okumadır. Bugün Deniz ülkemizde popüler bir ikon olarak gösterilmeye çalışılmakta, mücadeleleri de yalnızca bir kahramanlık destanına indirgenmeye çalışılmaktadır. Özellikle son dönemde gerici medya kürsülerinde devrimci önderlere darbecilik, cuntacılık suçlamaları yapılmaktadır.  Yaşsın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, yaşasın işçiler ve köylüler, kahrolsun emperyalizm. Deniz bu sözleriyle sarsılmaz bir miras bırakmıştır. Bugün bizim önümüze engel koymaya, bizi susturmaya çalışan iktidar güçlerine karşı  hep birlikte savaşmaya ve onların bıraktığı yürekle yolumuza devam etmeye hazırız. Denizleri anmak onlar için ağlamak değildir. Yüreğinizi ve cesaretinizi ortaya koymaktır. Ölümlerinin 40. yılında onları yüreğimizde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceği? dedi.

Basın açıklamasının ardından gençler etkinliklerine son vererek, Kumbahçe İskelesi?ne geri döndü.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.