Bodrum Gündem

Karakaçan Ailesi Bodrum’da Şifa Dağıtıyor

Karakaçan Ailesi Bodrum’da Şifa Dağıtıyor
31.05.2012
0
A+
A-

Yıllardır ezilen, statüsü olmayan eşek, her derde deva sütü sayesinde yeniden keşfediliyor. fast delivery professional Viagra

buy Ventolin no prescription buy Levitra online Nurperi Değirmenci/Bodrum Gündem

Bodrum Yarımadası?nın ilk ve tek eşek çiftliğini işleten Karaçam ailesi turizme yönelik eşek safari turları düzenlerken gelen talepler üzerine eşek sütü üretimine başladı.

Özellikle astım, bronşit ve kanser tedavisi gören hastaların ısrarlı talepleri üzerine bir yıldır konuyu araştırdıklarını ifade eden çiftlik sahibi Ozan Karaçam eşek sütünün yararlarını şöyle özetliyor: ? Eşek sütünün anne sütüne en yakın içeriğe sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu işe başlarken, süt üretimi için Türkiye?nin ilk organize eşek çiftliğini kuran Doç. Dr. Ufuk Usta?dan bilgiler aldık. Özellikle Astım, bronşit, siroz, kalp ve kemoterapi gören kanser hastalarına iyi geliyor. Çocukların zihinsel, bedensel gelişimi için, protein alerjisi olanlara, kemik erimesine karşı yaşlılara öneriliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sütü gelmeyen annelerin tercih ettiğini biliyoruz. Aynı zamanda yüksek oranda omega 3 ve kalsiyum içerir,  yağ oranı düşük olduğu için sindirimi kolaydır ve perhiz yapanların tüketmesi çok uygundur. Özellikle kille ve çeşitli bitkisel yağlarla işlemden geçirilerek kozmetik alanında da kullanılan eşek sütü, kozmetik sektöründe hammadde olmaya aday gösteriliyor?

Eşek sütünün sağıldıktan sonra hemen tüketilmesi gerektiğini vurgulayan çiftlik sahibi ve aynı zamanda öğretmen olan Ozan Karaçam, ?gelen hastalara sabah erken saatlerde sağıp içiriyoruz. Hiçbir işlem görmüyor. Çiğ olarak ve bekletilmeden tüketiliyor. İnek sütünden daha lezzetli, daha az yağlı ve hafif tatlı olduğu için özellikle çocuklar severek içiyor? dedi.

Tedavi amacıyla çiftliğe gelen ve sağlığına kavuşan gelişim çağındaki çocukların bu sempatik ve munis hayvanlara gösterdikleri sevgi ve dostluk görülmeye değer.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. onur altınöz dedi ki:

    ARKADAŞIMIN ANNESİ KARACÜĞERİNDEN RAHATSIZ VE GÜNDEN GÜNE DAHA DA HASTALIĞI İLERLİYOR. BU ÇİFTLİK SAHİPLERİNE NE ŞEKİLDE NASIL ULAŞABİLİRİZ BİLGİ VERİR MİSİNİZ? TEL NUMARASI FALAN VAR MI?

    1. ilhan biçer dedi ki:

      05325486795 eşek sütü var parasız verilir

      1. gozde dedi ki:

        Merhaba ılhan bey çocuğumuz için eşek sutune ihtiyacımız var hala mevcut ise 0541 368 64 76 numaradan ulaşır misiniz acaba bize