Bodrum Gündem

Protesto Etmek İçin Kadın Olmak Yeter?

08.06.2012
0
A+
A-

Bodrum Kadın Dayanışma Grubu ,   kürtaj yasağına karşı Bodrum Marina Çarşı?sından Bodrum Belediye Meydanına kadar pankartlar, düdükler ve sloganlar eşliğinde yürüyerek eylem yaptılar.

buy Mebendazole Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Retin-A

Bodrum Marina Çarşı?sında yaklaşık 100-150 kadar kadınla başlayan yürüyüşe bazı erkeklerin de katılarak destek verdikleri görüldü. Sezonun başlaması nedeniyle turistlerin ilgiyle izledikleri eyleme, yoldan geçen araçlardaki sürücüler de kornalarını çalarak destek verdiler.Biri İngiliz, diğeri Hollandalı turist kalabalığın niçin toplandığını öğrendiklerinde içlerine girerek onlarla beraber yürüyüşe geçip kendi dillerinde sloganlar attılar.

Bu Evrensel Bir Durum, Protesto Etmek İçin Kadın Olmak Yeter? purchase Baclofen

İngiliz Mo Willock ve Hollandalı Bibi G.  Yürüyüşteki kadınlardan ?Ücretsiz kürtaj hakkı? yazılı pankartı alarak eyleme destek verdiler.  Bir sivil polis tarafından kendilerinin eyleme katılmak için özel izin almaları gerektiği yönündeki uyarılarından sonra oradan uzaklaşan kadınlardan Willock, böyle bir eyleme destek olmak için sadece kadın olmanın yeterli bir durum olduğunu ve kendi ülkeleri dahil pek çok Avrupa ülkesinde kürtajın serbest bırakıldığını söyledi.  Willock, eylem yapan kadınların başarılı olmalarını diledi.

Bodrum Belediyesi Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi Sorumlusu Banu Kalkan, yürüyüşün  izinli bir etkinlik olduğunu, fakat  turistlerin de bu tarz etkinliklere katılabilmesi için ayrıca izin almak gerektiğini bilmediklerini ve bundan sonraki eylemlerde ona göre izinler alacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz sivil polis memuru,  Anayasada sadece yurttaşlara eylem yapma izni verildiğini, yabancıların burada eylem yapmaları için  özel izin almaları gerektiğini ifade etti.

Kürtaj yasağına karşı yürüyen kadınlar ;

?Kürtaj Seçim Değil Zorunluluk? , ?Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor?, ?Vajina Bekçiliğini Bırak İşine Bak?,  ?Uluslararası sözleşmelere imza attın, yerine getir?, ?Bedenim benim Uludere senin?, ?Kürtaj yasası kadın cinayeti?, ?Şaşırmayın, karışmayın kürtajıma karışmayın?, ?Kadına yönelik erkek şiddetine son?, ?İnanç da benim, beden de?, ?İktidar sussun, kadınlar konuşsun?, ?Kürtajdayım, döneceğim?, ?Kürtajı bırak Pozantı?ya bak?, Tayyip şaşırma, kürtajıma karışma?, ?Tayyip şaşırma sabrımızı taşırma, kendin yat kuluçkaya? dövizleri taşıdı.

Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonunda grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.