Bodrum Gündem

SON DAKİKA Kocadon Tutuklu Olarak Yargılanacak…

SON DAKİKA Kocadon Tutuklu Olarak Yargılanacak…
11.06.2012
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon?un, tutuksuz yargılanması için geçtiğimiz hafta bir üst mahkemeye yapılan başvuru reddedildi.

buy Retin-A online
cheap doxycycline treatment of depression Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Günlerdir Bodrum kamuoyunda tutuksuz mu, yoksa tutuklu olarak mı yargılanacağı konuşulan Mehmet Kocadon’un bir üst mahkemeye verilen tutuksuz yargılanması yönündeki müracatına  olumsuz yanıt geldi. 28 Mayıs ve 1 Haziran’da Bodrum Belediyesine yapılan operasyonda ilk önce 14 kişi gözatına alınmıştı. Alınan ifadeler sonucu 12 kişi serbest bırakılırken Demokrat Partili  Belediye Meclis Üyesi ve İmar Müdürü’nın gözaltı süreleri uzatılmıştı.  Ardından 29 Mayıs’ta bir gün önce serbest bırakılan Fen İşleri Müdürü’de tekrar gözaltına alınmıştı. İzmir ve Bodrum’dan da çeşitli işler ile iştigal eden 5 kişi daha gözaltına alınarak Cuma günü mahkemeye çıkacağı bildirilmişti.  1 Haziran Cuma günü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da enmiyet tarafından makamından gözaltına alınarak savcılığa götürüldü. Savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinde Bodrum 3.Sulh Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkarılan ve görülen duruşma sonucu Başkan Kocadon ve biri meclis üyesi 8 kişi için tutuklama kararı çıkmıştı.

5 Haziran’da bir üst mahkemeye Başkan Kocadon için tutuksuz yargılanmak üzere müracat edilmiş ve Cuma günü sonuç bekleniyordu. Ancak Cuma sonuç çıkmayınca alınan Pazartesi karar verileceğinin bilgisi www.bodrumgundem.com’da kamuoyuna bildirilmişti. Bu gün (Pazartesi) Başkan Kocadon ve 8 kişi için bir üst mahkemeye verilen dilekçe için red çıktı. Dosyanın Muğla’da görüleceği de alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Şimdi gözler öğleden sonra yapılacak olan Belediye Meclis toplantısında Başkan Kocado’un yerine vekalet edecek adyın seçimine çevrilmiş durumda.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.