Bodrum Gündem

Kocadon 20 Temmuzdan Önce Mahkeme Karşısına Çıkabilir…

Kocadon 20 Temmuzdan Önce Mahkeme Karşısına Çıkabilir…
14.06.2012
0
A+
A-

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünün 2009 yılında, rüşvet suçuyla mücadeleye yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Bodrum Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili fezleke Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Muğla Başsavcılığına gönderildi.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Haziran Cuma günü, Bodrum 3. Sulh Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevine yollanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 8 kişi ile beraber 69 kişi hakkındaki fezlekenin hazırlanma sürecini tamamladı.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 248 sayfalık fezlekede, 69 kişinin cezalandırılması istemi yer alıyor. 8 kişinin şikâyetçi olarak yer aldığı dosyanın, 12 Haziran Salı günü öğleden sonra, mühürlü 3 çuval içerisinde özel kuryeyle Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği öğrenildi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına yollanan fezlekenin incelenmesi sonrasında tutuklu ve tutuksuz yargılanacak 69 kişi hakkında iddianame hazırlanacak. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenecek iddianame sonrası ilk duruşma günü belirlenecek. Sanıklardan haklarında örgüt kurma ve üye olma isnadı olanlarda dahil olmak üzere tamamı Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Bodrum Başsavcılığının hazırladığı fezlekede kurulduğu iddia edilen örgüt CMK 250. Madde kapsamına giren “Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde cebir ve tehdit uygulanarak işlenen suçlar” kapsamında değerlendirilmediği için bu dosyadaki sanıkların Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacakları öğrenildi. CMK 250. Madde kapsamına giren örgüt suçlarında ise sanıklar Özel Yetkili Mahkemelerde yargılanıyor.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekenin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına bu kadar kısa bir sürede ulaştırması, sanıklar hakkında iddianamenin hazırlanma sürecini de hızlandıracak. Görüşüne başvurduğumuz hukukçular, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianamenin hazırlanarak, davanın ilk duruşmasının 20 Temmuz?da başlayacak adli tatil öncesinde görülebilme olasılığının var olduğu yönünde fikir beyan ediyorlar.
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekede sanıkların ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, irtikâp, gizliliğin ihlali ve haberleşmenin gizliliğini ihlal? misoprostol buy order Combivent buy Viagra USA suçlarını işledikleri ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon?un kurulan örgütün lideri olduğu gerekçesiyle yargılanması isteniyor.

NOT: Bu haberi Bodrum Gündem İle Paylaşan Kent Tv?ye teşekkür ederiz.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Hasan Guven dedi ki:

    Sayin Baskanimiz,Icimizdensin ve daima icimizdesin. Boder Yonetim Kurulunda birlikte gorev yaptigim sevgili Kardesim bu yuzden ICIMIZDENSIN ve daima icimizdesin. Allah senin yaninda olsun. Sevgilerimizle.