Bodrum Gündem

Son Dakika-Konacık’ta Büyük Yangın…FOTO GALERİ

15.06.2012
0
A+
A-

Konacık Yolu üzerindeki  İnşaat malzemeleri satan Koyuncuoğlu Yapı Market tavan klimalarında meydana gelen kısa devreden çıkan kıvılcımlar sonucu yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangın yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Yangın 1,5 saatin sonunda her şey kül olduktan sonra güçlükle kontrol altına alındı. Geriye sadece erimiş çelik ve küller kaldı.

Çiçek/Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem purchase Paxil

Yanıcı ve parlayıcı malzemeler, boyalar ve çeşitli kimyasallar ile birlikte ahşap ürünler bulunan yapı marketteki yangın saat 11:03?de başladığı belirtiliyor. İşyerinin ve satışı yapılan malzemelerin özelliği nedeniyle kısa sürede büyüyen ve yaklaşık 1.5 saat süre ile kontrol altına alınamayan yangına Bodrum Belediyesi, Konacık Belediyesi itfaiye ekipleri başta Turgutreis, Ortakent, Göltürkbükü, Bitez, Yalıkavak ve Mumcular Belediyesi itfaiye ekipleri takviye olarak geldi. Bunların dışında bazı büyük otel ve işletmelere ait itfaiye araçları da yangına müdahalede bulundular. Beton taşıyan araçlar ve tankerler de su taşıyarak Koyuncuoğlu Yapı Marketin hemen bitişiğinde bulunan benzin istasyonunu sulayarak soğutma çalışması yaptılar. Ekipler yangının özellikle benzin istasyonuna sıçramaması için çaba gösterdiler.

BİR KAÇ DAKİKA İÇİNDE HER YER ALEV İÇİNDE KALDI?

Konacık Belediye Başkanı  Mehmet Tosun olay yerinde çalışmaların koordinasyonunu sağladı, Mehmet Onur Şahbaz ve Birol Aydın?da  olay yerinde Başkan Tosun?a destek verdiler. Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ise yangınla ilgili bilgileri Başkan Tosun ve Emniyet müdüründen an be an aldığı gözlendi. Emniyet mensupları ise herhangi bir patlama tehlikesine karşı yangını izlemeye gelen vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştılar ve güvenlik önlemlerini aldılar. Çalışanlar ile yaptığımız görüşmelerden öğrendiğimize göre kıvılcımların çıkması ile yangının büyümesi birkaç dakika için olmuş. Çalışanlar panik içinde işyerini terk etmişler. Çalışanlar yangın süresince arkadaşlarını aradıkları ve panik içinde oldukları görüldü.

ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN SÖNDÜRME UÇAKLARI ve HELİKOPTERLER İSTENDİ?

11:05 de başlayan yangın dakikalar geçtikçe büyümesi ve kontrol altına alınmasının güçleştiği görülünce Orma Bölge Müdürlüğüne telefon eden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun Uçak ve Helikopter istedi. 10-15 dakika içinde geleceği söylenen uçak ve helikopterler ancak yangının kontrol altına alınıp Yapı Merkezinin tamamen yanması ile geldi. Uçak ve helikopterler yangının soğutulma çalışmalarına müdahil oldular. Uçak ve helikopterlerin geç gelmesinin nedeni olarak herhangi bir patlama olması halinde uçakların düşebileceği bu nedenle patlama tehlikesinin olmadığının anlaşılmasından sonra yani yangın kontrol altına alınmasının hemen ardından gelmelerinin uygun olduğu belirtildi.

buy Asacol online PERSONEL ÇOK ÜZGÜN?

Çok sayıda elemanın çalıştığı Koyuncuoğlu Yapı Market personelinin bazıların ağlayarak sinir krizi geçirdikleri görüldü. Çok üzgün olduklarını ve ekmek teknelerinin yandığını ifade eden çalışan personel yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri ile beraber canla başla çalıştılar. Zararın 10 milyon liraolduğu belirtilirken, bina ile birlikte bu rakamın iki katı düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.

purchase Lithium

YA BENZİN İSTASYONUNA SIÇRASAYDI?

Koyuncuoğlu Yapı Marketin hemen bitişiğinde bulunan benzin istasyonu ve Alize Yapı market?e yangının sıçramamsı için alınan önlemler başarılı oldu. Benzin istasyonuna ve diğer yapı markete sıçraması halinde çok daha büyük bir yangın meydana gelebileceği ve etrafta görev yapan görevlilerin, itfaiyecilerin, gazetecilerin ve izleyenlerin de zarar görebileceği kaydedildi. Bu konuda görüşünü aldığımız Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun vatandaşların bu tür olaylarda izleme gibi bir alışkanlığının olduğunu ifade ederek ?Vatandaşlarımız ne yazık ki tehlikenin farkına varamıyorlar. Çocukları ile gelip izleyenler bile var. Bu şekilde hem görevlilerin çalışmalarını engelliyorlar, hem de kendileri tehlike altında kalıyorlar. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor? dedi. İzleyenlerin arasında 7 yaşlarında bir çocuğun itfaiye aracının altında kalması son anda önlendi. Çocuğunu alan baba ise benzin istasyonuna geçip pompaların yanından izlemeye devam etmesi ise oldukça ilginçti.

RÜZGAR DÖNMEDİ?

Rüzgarın terse dönmemesi yangının bitişikteki benzin istasyonuna sıçramasını önlediği ve bunun bir şans olduğu ifade edildi. Ancak rüzgarın hızlı esmesinin de yangının kontrol altına alınamamasında olumsuz etki yaptığı da alınan bilgiler arasında yer aldı.

1,5 SAAT HİÇ DURMADAN YANDI?

11:05?de başlayan yangın yaklaşık 1.5 saat boyunca büyüyerek devam etti. Yapı Market içinde yangın sırasında bir çok patlama sesi geldi. Alınan bilgilere göre içerde bir kaç tane araç olduğu ve tiner gibi yanıcı patlayıcı kimyasallar olduğu alınan bilgiler arasında. Çelik konstrüksiyondan yapılmış yapı marketin çelikleri eridi ve çatısı büyük bir gürültü ile çöktü. 12:30 civarında kontrol altına alınarak soğutma işlemlerinin başladığı büyük yangından geriye sadece erimiş çelikler ve küller kaldı.

KONACIK BELEDİYESİ YANGIN ALANINI PANELLER İLE KAPATTI?

Yangının söndürülmesinin hemen ardından Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun?un talimatı ile reklam panelleri ile yangın alanı ve enkazı kapatıldı. Başkan Tosun yaptığı açıklamada ?Bodrum Turgutreis yolu yoğun bir akışa sahip. İlk önlem olarak paneller ile yangın enkazının önünü kapadık. Çünkü oraya bakarken dikkatei kaybolan sürücüler kaza yapabilirler. Diğer taraftan turizm sezonu başladı oradaki görüntü çirkinliğini de bir şekilde kapatmamız uygundu. Enkazın temizlenmesi için hemen çalışmaları başlattık? dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.