Bodrum Gündem

Konacık Belediyesi Araç Filosunu Genişletti?

Konacık Belediyesi Araç Filosunu Genişletti?
16.06.2012
0
A+
A-

Konacık Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak üzere araç filosuna 7 yeni araç daha ekledi.

Bodrum Gündem Haber get Paxil buy Vermox Order Retin-A online

Konacık Belediyesi tarafından beldede yaşayan engelli vatandaşların şehir içi ulaşımını kolaylaştırmak üzere dört adet toplu taşıma aracı, Yarımada genelinde oluşabilecek herhangi bir yangın ve trafik kazası olayına acil müdahale edilebilmesi için bir adet itfaiye aracı, belde genelinde temizliği sağlayacak bir adet çöp aracı ve belediye işlerinde kullanılmak üzere bir adet binek araç alınarak, Konacık halkının hizmetine sunuldu.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Şoförler Odası Aytekin Çanakçı, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye personelleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle yeni araçlar basın mensuplarına tanıtıldı.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Konacık halkı olarak mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi ?Bugün Konacık Belediyesi olarak, Konacık halkı olarak mutlu bir günü yaşıyoruz. Bu araçlar ile ilgili en önemli ayrıntı, belediye araçlarımızın engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi kapsamında yenilenmiş olan 4 adet halk minibüsüdür. Yine beraberinde 1 tane günlük kullanım için bir araç aldık. 1 adet itfaiye aracı ve büyük kapasiteli bir çöp aracıyla toplam 7 aracımızı bugün sizlerle paylaşıyoruz. Bu araçlarla birlikte Konacık belediyemizin hem araç kapasitesi hem de iş gücü kapasitesi artmış oldu. Ama en önemlisi 2005 yılında çıkan kanun gereği, tüm özel ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirmeleri ile ilgili 7 yıllık bir süre içerisinde bu yükümlülüğümüzü yerine getirmiş olduk. Bu süre 7 Temmuz?da doluyor, bizde bu süre gereği 7 Temmuz öncesinde hem belediye araçlarımızı, hem de özel toplu taşıma araçlarımızı engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir şekilde kullanabileceği bir noktaya getirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Aytekin Çanakçı, yeni araçların Konacık halkına ve engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşların bu araçlardan faydalanmasını sağlayan Başkan Mehmet Tosun?a da teşekkür etti.

Ayrıca engelli vatandaşlar için dizayn edilen halk minibüslerini beldede yaşayan engelli bir vatandaş test ederek, Başkan Mehmet Tosun?a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yeni alınan 7 aracın yaklaşık maliyeti 600 bin TL olduğu öğrenilirken, Başkan Mehmet Tosun ve Belediye Meclis Üyeleri yeni araçlar ile belde içerisinde kısa bir gezinti yaptı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.