Bodrum Gündem

SOKAĞA ÇIKIN!

21.07.2012
0
A+
A-

Gürsoy Erol, 12 Ekim 1956 Turhal doğumlu. Elektrik mühendisi. Etibank Mazıdağı Fosfat Tesislerinde göreve başladı. Hamidiye Kaynak Suları A.Ş.?de Genel Müdür olarak gören yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı danışmanlığında bulundu. İspark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüttü. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce biliyor.

buy Cytotec Mehmet Doğan Kubat, 21 Kasım 1969 Ankara Polatlı doğumlu. Avukat.  1991 yılından itibaren İstanbul?da serbest avukatlık ve danışmanlık yaptı. 2002-2005 yıllarında Türk Telekon Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Mahalli İdareler ve seçim hukuku alanında çeşitli kitaplar yayınladı. Birçok sivil toplum örgütlerinde üye ve yönetici olarak çalıştı. Orta düzeyde inğilizce biliyor.

Abdurrahim Akdağ, 1 Eylül 1960 Mardin Kızıltepe doğumlu. Yönetici. PTT Kızıltepe şubesinde memuriyete başladı. 1996?da Mardin İl Telekom Müdürlüğünde Personel Müdürü oldu. 2007?de Türkiye iş Kurumuna araştırmacı olarak atandı. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlandı. Memur-sen?in Mardin Şubesi Kurucu Üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı oldu. İyi düzeyde Kürtçe biliyor.

Şafak Pavey, 10 Temmuz 1976 Ankara doğumlu. Diplomat. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği dış ilişkiler sorumlusu ve insani yardım görevlisi olarak Cezayir, Mısır, İran, Lübnan, Suriye ve Cenevre ofislerinde, Orta Avrupa Sözcüsü olarak; Macaristan?da ve insan hakları Yüksek Komiserliğinde Sekreterya Başkanı olarak çalıştı. Afganistan ve diğer çatışma bölgelerinde çözüm aktivisti olarak yer aldı. Agos Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 3 kitap ve makalelerinin yanında çok sayıda belgesel filme imza attı. ?Eşit Hayat Hakkı?, ?Tasarımda İnsani Düşünce? ve Erişilebilirlik? hareketlerinin öncülerinden oldu. Harvard Üniversitesi, İngiltere Kraliyet Sanat Akademisi ve Norveç Tasarım Konseyi ile ortak projeler yürüttü. 3 uluslar arası ve 5 ulusal ödülün sahibidir. Türkiye-AB KPK ve AGİTPA üyesi oldu. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve orta düzeyde Almanca, Farsça, Arapça biliyor. İşaret dilini de kullanabiliyor.

Bu kişilerin 4?ü de ciddi kariyer sahibi.

Bu kişilerin 4?ü de milletvekili.

Bu kişilerin 4?ü de engelli milletvekili. Paxil online

Bu kişilerden 3?ü İktidar 1?i Ana Muhalefet milletvekili?

Bu kişilerden 3?ü engellilerin erişebilirlik hakları için ?üç yıl ertelensin purchase Indocin kanununda? diğer vekillerin beyinlerinde oluşa gelen umursamazlık, bencillik, bananecilik, düşüncelerine ?siz ne yapıyorsunuz? demedi, diyemedi!

Kendileri engelli olduğu halde bir başka engellinin 4 duvar arasına hapsedilmesine seyirci kaldı.

Bana kalırsa hakların savunulmasında kariyer, unvan şan, şöhret ve milletvekilliklerinin ötesinde eksiklerimiz oldukça çok? Öyle bir ortam var ki; yaşam alanlarına bakılmaksızın engellilere, unvan ve kamu görevi verilerek susturuluyor. Engelli örgütü yöneticileri eliyle, engelliler denetim altında tutulmaya çalışılıyor. Bu durumda bir engellinin sokakta özgür olması da zor gibi görünüyor.

Ama biz biliyoruz ki Özgürlükler ve haklar mücadele ile hayat bulur. Sahip çıkıldıkça ve uğrunda mücadele verildikçe güçlenir, değer kazanır.

Bu durumda bir engelli, iyi bir bilinçle beraber özgür bir kişiliğe de sahip olmalıdır. Kendini özgürce ifade etme mekanlarının en önemlisinin de kendi şehrinin sokakları olduğunu bilmelidir.

İşte o zaman kanun koyucular ve yöneticiler sokakları, binaları, park bahçe hatta tuvaletleri erişebilir hale getirmeye mecbur olacaklardır.

 

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.