Bodrum Gündem

Mülkümüz Üzerindeki Hakkımızı Savunuyoruz

29.07.2012
0
A+
A-

Gümbet İskele önündeki Otoparkın bariyerleri önünde bir gurup tekne sahibi, eylem yaparak  yolu bir süreliğine trafiğe kapattı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Eyüp Gözütok?un işlettiği  otoparkın bariyerleri önüne gelen bir gurup kızgın tekne sahibi ve çalışanı , otoparkın kanuni olmadığını iddia ederek bariyerlerin açılmasını ve geçişlerini eskiden olduğu gibi ücretsiz olarak gerçekleştirmek istediklerini söylediler. Otopark işletmecisi ve gurup arasında gergin saatlerin yaşanmasına neden olan olay geçtiğimiz günlerde daha önce trafiğe açık olan ve tekne sahiplerinin  herhangi bir ücret ödemeden kullandıkları yolun üstüne otopark yapılması ile meydana gelmişti. Otopark işletmecisi Eyüp Gözütok, kızgın gruba elinde otopark işletmek  için ruhsat olduğunu ve arazinin de kendi ruhsatlı  mülkü olduğunu söylemesine rağmen grup olay yerinden  ayrılmadı.  Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde, tekne sahipleri yapılan bu uygulamanın turizme vurulmuş olan bir darbe olduğunu dile getirdiler. Arazi ortaklarından Gül Gözütok,  şu ana kadar yapılan işlemlerin Devlet mahkemelerince kendilerine verilmiş olan  kazanılmış hakları olduğunu söyledi.  Meydana gelen gerginliğin kavgaya dönüşmemesi için olay yerine gelen emniyet ve zabıta birimleri yoğun çaba sarf etti.

Resmi Olarak Otopark İşletme Ruhsatımız Var…

Arazi ortaklarından Eyüp Gözütok, işlettikleri otoparkın son derece kanuni olduğunu, bunun için Bodrum Belediye tarafından verilmiş olan ruhsatla bu işi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Eyüp Gözütok ?2010 yılında Bodrum Belediyesini mahkemeye verdim ve dava 2012 yılında sonuçlandı. Çünkü  Bodrum Belediyesi tarafından bizim rızamız dışında tapulu mülkümüzün üstüne izin alınmadan yol açılmış, asfalt yapılmış, elektrik ve fiber optik kablolar geçirilmiş, bununla birlikte yine aynı arazimiz içindeki bir kısım sit bölgesine moloz ve dolgu yapılmıştı.  Bu nedenlerle Bodrum Cumhuriyet  Başsavcılığına Bodrum Belediyesi ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştuk.  Açtığımız dava neticesinde  mahkeme bizi yol ile ilgili haklı bulmuş ve Bodrum Belediyesi davayı kaybetmiştir. 03.07.2012 tarihli mahkemenin kesinleşmiş şerhi ile Bodrum Belediyesinin  yolu kapatmasına ve eski haline getirmesine karar verilmiştir.  Mahkemenin yolun kapatılması ile ilgili aldığı karardan sonra Gözütok ailesi olarak belediye başkanı Mehmet Kocadon?u ailece ziyaret ettik.  Mahkemenin bizim lehimize verdiği kapatma kararından dolayı oradaki tekne sahiplerinin de mağdur olmayacağı bir çözüm yolu bulmasını istediğimizi biz Mehmet Kocadon?a ilettik. Sonuçta o arazi bizim kendi mülkümüzdür. Sayın Kocadon?da orada ruhsatlı olarak otopark yapılmasının hem bizim mağduriyetimizi kısmen sonlandıracağını, hem de tekne sahiplerinin mağdur olmadan sezonu geçirebileceklerini söyledi. Biz bu görüşme neticesinde resmi olarak kendi mülkümüzde otopark işletebilmek için Belediyenin ilgili birimlerine gerekli başvururlarımıza yaparak otopark çalıştırma ruhsatımızı aldık. Yani biz her şeyimizi kanunlara uygun olarak yapmaya devam ettik? dedi.

Kıyı Kenar Şeridi Hesaplanarak  Otopark Yapıldı?

Olay sırasında tekne sahibi ve çalışanların en çok itiraz ettikleri konu arasında olan kıyı şeridi çizgisi ile sorduğumuz soruya Eyüp Gözütok ?Sonrasında kıyı kenar şeridini de göz önüne alarak kıyıdan 25 metre içeride olacak şekilde resmi olarak otopark işletmek için gerekli hazırlıkları tamamladık.  Kendi mülkiyetim içindeki arazide yapmış olduğum otopark kıyı kenar şeridinden 25 metre uzaklıktadır.

Biz mülkümüze sahip çıkıp, üstelik hakkımız olduğu halde yolu kapatmadan bir çözüm bulmaya  yöneldik ve  bu zamana kadar olan mağduriyetimize rağmen her şeyi son derece hukuksal yoldan çözerek bir otopark işletmeye başladık. Yıllardır bizim olan tapulu mülkümüzü herhangi bir bedel ödemeden kullanan tekne sahipleri,  daha önce ücretsiz olarak kullandıkları bu yolu yine aynı şekilde kullanmak istediler.  Fakat unutulmamalıdır ki burası bizim kendi tapulu mülkümüzdür ve yaptığımız otopark da kanunlara uygun, kıyı şeridi hesaplanarak yapılmıştır. Biz kimsenin hakkını yemiyoruz, sadece kanunen  bizim olan mülke sahip çıkıyoruz. Kim kendi mülkü üzerindeki hakkını savunmaz ki?

Mühür İmarla İlgili…

Eyüp Gözütok, Bodrum belediyesinin işletilmekte oldukları otoparkı niçin mühürlediği ile ilgili ?O mühür kaçak otopark  nedeniyle vurulmadı. Otopark ruhsatımızı biz Bodrum Belediyesinden aldık.  Bodrum belediyesi tarafından vurulan mühür bizim yaptığımız bu prefabrik içindir. Fakat biz Otopark İşletme ruhsatı aldığımızda başka bir işlem yapıp yapmayacağımızı sorduk ve bize aldığımız bu ruhsatla istediğimiz gibi otopark çalıştırabileceğimiz söylendiği için başka bir başvuruda bulunmadık. Bunca şeyi kanunlara uygun yapıp ta bir bunu mu atlayacaktık? Pazartesi günü de bu belgeler için belediyenin ilgili birimlerine gerekli müracaatları gerçekleştireceğiz. Vurulmuş olan mühür imarla ilgilidir?  dedi.

Yaşanan tartışmaların bir sonuca bağlanmaması nedeniyle bir gurup tekne sahibi ve çalışanı Pazartesi günü aynı yerde başka bir eylem daha yapacaklarını söyleyerek olay yerinden ayrıldılar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.