Bodrum Gündem

AÇIK GÖRÜŞ HERKESE AÇIK, AMA KİMSEYE DE MECBUR DEĞİL!

07.08.2012
0
A+
A-

buy Accutane levonorgestrel online buy Xenical online Yaklaşık iki yıldır sürdürdüğüm, Kent Tv ekranlarında yayınlanan AÇIK GÖRÜŞ programı, bıkmadan her program başında söylediğim gibi? hayata ve insana dair ne varsa konuşulacak; her konu ve görüşün açıkça, özgürce tartışıldığı? , objektif yayıncılık yapan bir program.

Şimdiye kadar iki yüze yakın konuğu ağırladığım programda olabildiğince demokratik davranmaya, tüm fikirlere eşit yaklaşmaya özen gösterdim.

Yaptığım programlarda çoğu zaman konukları konuşturdum ancak kendi görüşlerimi de gerektiğinde sakınmadan ifade etmeye çalıştım.

Programa çağırdığımız kişilerle yaptığımız ön görüşmeler de genelde güven ve karşılıklı samimiyet üzerinden yapıldığı için yazılı kayıt altına alma ihtiyacı duymadık.

Son günlerde Bodrum belediyesi çevresinden birilerinin oluşturmaya çalıştığı gereksiz polemik havası, beni de en az konunun muhatabı Dursun Göktepe kadar üzdü.

Bodrum Belediyesi üzerinden, özellikle de Dursun Göktepe?nin göreve gelmesiyle başlatılan dedikodulara son vermek, kimi yanlış anlaşılmaları düzeltmek adına Sayın Göktepe? yi programa davet ettiğimiz doğrudur.

Bu arada Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon? un Kent Tv.yle başlattığı anlamsız inatlaşmaya da bir son vermek, bölgenin tek yerel televizyonunda İlçe Belediye Başkanını bölge halkıyla buluşturmak gibi iyi niyetli çabamızın Sayın Göktepe tarafından bir gazeteci refleksiyle habersiz bir emrivaki gibi kamuoyuna açıklanması beni bu yazıyı yazmak zorunda bıraktı.

Yoksa şimdiye kadar tüm programlarda adı geçtikçe, kendisinden sitayişle bahsettiğimiz Göktepe?nin şahsına yönelik tek bir sözümüz olmadığı gibi, kendisinin katılmadığı programda da ben de dahil, tüm konuklar onun olumlu özelliklerini öne çıkardık.

Yaşanan bu süreçte vicdanen çok rahatım. Tek eksiğim, Sayın Göktepe?ye güvenerek yazılı teyit almamış olmamdır. Buna da ilk görüşmemizde kendisinin ?ben çok yoğun oluyorum, aradığınızda bana ulaşamayabilirsiniz, lütfen benim adıma görüşmeleri Ali Galip Bey? le yapınız.? Önerisi üzerine gerek duymadım.

Bu olaydan da benim çıkaracağım ders bu olmalı sanırım. ?Belediye Başkanı da olsa yazılı söylemediği hiçbir şeye inanmayacaksın.?

Sayın Göktepe? ye buradan bir önerim var:

Çevresindeki kimi kendini bilmezlerin telkini ya da yönlendirmesiyle bu tür gereksiz polemiklere kendisini malzeme etmesin. Çünkü bu tür polemiklerden en çok kendisi zarar görür, sonra da partisi.

Kaldı ki, şimdiye kadar taşıdığı temiz siyasi kimliği ve dürüst kişiliğiyle daha yolun başında ve ben hala onun bu kente yararlı işler yapabileceğine inanıyorum.

Bu arada merak ettiğim bir konu daha var.

2 Ağustos günü program duyurusu Facebook da yayınlandığında bunu paylaşan ve CHP üyelerine duyuracağını söyleyen İlçe Başkanı Okan Özsu daha sonra bu paylaşımı niye sildi?

Sonuç olarak, Sayın Göktepe?nin katılmaması üzerine gazetecilerle yaptığımız programda ne Belediye Başkanvekiline ne de bir başkasına ilişkin en küçük bir suçlama ya da rahatsız edici bir açıklama yapılmadığını programı izleyenler tespit etmişlerdir.

Tüm bu süreçte görüşmeleri kendisiyle gerçekleştirdiğim Sayın Ali Galip Güven ?de sanırım bu yazdıklarımı teyit edecektir.

Sevgili Göktepe, sizin şahsınıza yönelik en küçük bir art niyetimiz olmayacağı gibi, programa katılmanız ne sizi küçültür, ne bizi yüceltir.

Daha yolun başında umarım basınla olan ilişkilerinizde daha dikkatli ve özenli davranır, sizi yıpratacak bu tür gereksiz polemiklerden uzak durursunuz!

[email protected]

06.08.2012

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.