Bodrum Gündem

Bodrum Yalıçiftlik, Pınarlıbelen ve Kissebükü Yanıyor?SABOTAJ MI?

07.08.2012
0
A+
A-

Bodrum Mumcular Beldesi Kissebükü mevkii Çocuk Mezarlığı civarında başlayan yangın giderek büyüyor.

buy Cytotec Bodrum Gündem Haber Retin-A without prescription Muscle Relaxant

Akşam saatlerinde başlayan yangın Yalıçiftlik, Çukurgöl mevkiinde etkili oluyor. Rüzgarın etkisi ile büyüyen yangında Kissebükü, Çocuk mezarlığı mevkilerine doğru ilerliyor.

Çok sayıda söndürme ekibi bölgeye sevk edilirken havanın kararması ile helikopter ve uçak ile yangına müdahale gerçekleştirilemiyor.

Saat 21:30 civarında başlayan diğer bir yangın ise Pınarlıbelen, Etrim Mahallesi civarında başladı. İki ayrı bölgede başlayan yangın akşamüstü Yalıçiftlik civarında başlayan yangın ile yaklaşık 10 km. arası bulunuyor.

100 Hektar Kül Oldu

Kissebükü, Pınarlıbelen ve Yalıçiftlik civarlarında meydana gelen üç yangında 100 hektardan fazla alan kül oldu. Yangınlar henüz kontrol altına alınamadı. Gece olması nedeni ile ekipler yangınlara zorlukla müdahale edebiliyorlar. Saat 24:00 sularında yangının bir ucunun Kissebükü?nde, diğer ucunun ise Yalıçiftlik Çukurgöl?e ulaşmış durumda olduğu bildiriliyor.

Gece yarısı 01:00?de Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceliyor.

Bölgenin golf ve turizm alanı olması için çalışmaların sürmesine karşın, çevreciler ve büyük bir kesim Bodrumlu bölgeye turizm ve golf yatırımı yapılmasına karşı çıkıyorlar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.