Bodrum Gündem

Durum Kötü, Milli Mutabakat Hükümeti Kurulmalı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç tatilini geçirmek üzere Bodrum’a geldi. CHP İlçe Örgütü ve Belediyeyi de ziyaret eden Genç 270 milyon liraya satışı gerçekleşen Cennet Koy’da da incelemelerde bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sert ve ilginç çıkışları ile TBMM’nin en muhalif milletvekillerinden birisi olan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Bodrum’da tatil yapıyor. Kamer Genç tatilde olmasına karşın siyasetten uzaklaşmayan, üstelik Bodrum’da tartışılan bir çok konuda incelemelerde bulunarak, fikir de beyan ediyor. Tutuklu bulunan ve İç işleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda görevden uzaklaştırılan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da cezaevinde ziyaret etti. Satışı tartışmalara neden olan Cennet Koyda inceleme yapmak üzere Gölköy’e gitti. CERENAY-1 adlı günübirlik tekne ile Cennet Koy ve çevreyi dolaşarak, CHP Gölköy Gençlik Kolları Başkanı Kurtuluş Akay ve CHP Bitez Belde Başkan Yardımcısı Atilla Tamdemir’den konu ile ilgili bilgi aldı. Hazırladıkları dosyayı Kamer Genç’e veren Kurtuluş Akay “Cennet Koy ile ilgili uzun zamandır bilgi edinmeye çalışıyorduk. Bir türlü bilgilere ulaşamadık. Günler sonra konu ile ilgili bilgilere ulaştık ve bu konuda milletvekillerinden destek almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cennet Koyu kurtarmak için, hukuk çerçevesinde elimizden gelen her şeyi yapacağız…” dedi.

Cennet Koy’da incelemelerde bulunarak bilgi alan Kamer Genç ise denize girdi. Genç “Umuyorum denize giren son milletvekili ben olmam. Burası yurttaşların denize girebileceği bir yer olmalı. Sadece belirli kesim tarafından işgal edilecek olmasına inanamıyorum. Buranın yok olmaması için çalışan, mücadele eden herkesin yanında olacak ve onlara destek olacağım…” dedi. Diğer taraftan Gölköylüler de Cennet Koyun satılmasına karşı olduklarını dile getirirken Milletvekili Kamer Genç’i koya götüren tekneci Zafer Zeren’de “Arkadaşlarımızın başlattığı bu mücadelede bizde varız. Cennet Koy yok edilmesin…” dedi.

Kamer Genç Bodrum Sokaklarında?

Tatilini geçirmek üzere Bodrum’a gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç Bodrum sokaklarını dolaşarak Bodrum sorunları ile ilgili bilgiler edinmeye çalışıyor. Türkiye’nin sorunları ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Genç “Hükümet bir an önce istifa etmeli ve Milli Mutabakat Hükümeti Kurulmalı” dedi.

Bodrum’un eski ve yemeklerinin lezzeti ile tanınan Bilal’in Yeri Sakkalı lokantasında yemek yerken gündemde olan soruları yönelttik. Genç oldukça sert açıklamalarda bulundu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP tarafından Meclisin 14 Ağustosta olağanüstü toplanması talebi ile ilgili olarak “AKP’nin tamamen ABD’nin talimatları ile hareket eden bir politika sürdürdüğü belli. Komşular ile ilgili yürütülen politikalar nedeni ile Türkiye çok kötü durumda ve tehdit altındadır. Her an için İran ve Suriye ile aramızda savaş çıkma durumu var. Üstelik bu kötü politikalar nedeni ile Şemdinli’de olan biteni görüyorsunuz. Şimdiye kadar görülmemiş bir durum. PKK gelmiş orayı işgal etmiş. AKP öyle bir politika izliyor ki, neredeyse Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü elden gitmek üzere…” Dedi. Genç hükümetin ordu üzerinde yarattığı bezginlik ve korku nedeni ile ordunun bölgede görevini tam olarak yapamadığını  iddia etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç yürütülen bu yanlış politikaların kötü sonuçlar doğurduğunu ve milli birlik ver beraberliğin tehlike altında olduğunu söyleyerek “Hükümetin derhal istifa etmesi ve bir Milli Mutabakat Hükümetinin kurulması gerekir…” dedi. Hükümetin birçok konuda kamuoyundan sakladığı durumların olduğunu ve bir an evvel de bu konuları kamuoyu ile paylaşması gerektiğini ifade ederek “Hükümet bir çok şeyi gizliyor ve sorumluluk duygusu olmadan hareket ediyor” iddiasında bulundu.

Arap Baharı Türkiye?ye de Gelecek?

İran Genel Kurmay Başkanının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Arap Baharında sıra Türkiye’de” açıklaması ile ilgili olarak, bu söylemi sadece o değil herkesin söylediğini ve bildiğini kaydetti. Genç “Bizimde düşüncemiz o yönde. Mısır, Libya, Suriye, Irak ve sonra İran ile bize gelecek sıra. Bunlar yeni keşfedilmiş bilgiler değil. Biz olacakları şimdiden halkımızla paylaşıyoruz zaten.” dedi.

Alevi Sunni Gerginliği Gündemi Değiştirmek İçin?

İç politika ile ilgili görüşlerini de aldığımız CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç özellikle Alevi-Sünni gerginliğinin yaratıldığı şu dönemle ilgili olarak “Hükümetin yanlış iç ve dış politikaları ile ilgili olarak sıkışmış durumda. Bu durumda Tayyip Erdoğan bir kurtuluş yolu arıyor. Acaba Alevileri tahrik ederek bir isyana sürükleyebilirim mi? Diye düşünüyor. Böyle bir çatışma çıkarsa da sünnilerin lideri olarak ortaya çıkıp, dolayısı ile gündemi değiştirmiş ve dikkatleri dağıtmış olacak…” iddiasında bulundu. Bunun tamamen boş bir hayal olduğunun altını çizen Genç alevi ve suni vatandaşların bu tür oyunlara gelmeyeceğini vurguladı. Hazırlalnan bu oyunu ne Alevilerin nede Sünni vatandaşların yutmayacağını da sözlerine ekledi.

Cem Evlerine Ucube Demek Alevi İnancına Hakarettir?

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Karacaahmet Cem Evi ucube bir binadır” sözlerine sert yanıt veren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç “Başbakan cem evlerine ucube diyerek aslında alevi inancına ucube diyerek hakaret ediyor. Bunu onun söylemesi çok normal. Biz bunun hesabını her zaman sorarız. Ama memleketin bu sıkışık zamanında oyuna gelmeyiz. Şimdi zaman Türkiye’de kardeşlik ve birlik duygularının geliştirilmesi gereken bir zamandır. Bu oyunları oynatmayız. Gereken zaman gelince zaten hesabı sorulur, daha birçok şeyle birlikte…” dedi. Genç alevi vatandaşlara da bir mesaj vererek böyle bir oyuna gelmemelerini, Aleviliğin nasıl bir inanç olduğunun herkes tarafından bilindiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.