Bodrum Gündem

Bir Kocaman daha, “Tahir Candan Kaptan” Toprağa Verildi…

01.09.2012
0
A+
A-

Bodrum bir kocamanını daha yitirdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem treatment with Dapoxetine cheap Nolvadex diflucan online

Bir döneme damgasını vuran, Bodrum’un eski denizcileri bir bir sonsuzluğa göç ediyorlar. 1926 doğumlu Tahir Kaptan, gençlik yılarnda balıkcılık yaparak geçirmiş.  Kaptan hayatı boyunca şileplerde, daha sonra trollerde çalışmış. Bodrum’da turizimin gelişmeye başlaması ile özel teknelerde kaptanlık yaparak, ekmeğini denizin tuzlu suyundan cıkarmış. Efsane gibi dillerde dolaşan deniz kazaları da hayatının dönüm noktaları olmuş ama tuzlu sulardan hiç ayrılmamış. Üç defa çalıştığı tekne batmış, birisinde 6-7 saat yüzerek hayatta kalmayı başarmış.

1926 doğumlu Cumhuriyet kaptanı 31 Ağustos’ta Hakkın Rahmetine kavuştu. 1 Eylül günü Uğur Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonrada ebedi istirahatgahına Türbe Mezarlığında defnedildi.

Kaptan Tahir Candan’ın cenazesine Bodrum Belediye Meclis üyeleri Halit Özkaplan, Taner Uslu, Cevat Soysal, Hüseyin Yıldızhan, CHP Konacık Belde Başkanı Halila Karahan, Bodrum Belediyesi geçmiş dönem başkanları Tuğrul Acar ve Mazlum Ağan, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, kaptanın ailesi, akrabaları ve Bodrumlular katılarak Tahir Kaptanı son yolculuğuna uğurladılar.

Bodrum Gündem olarak bizde Bodrum’un kocamanlarından Kaptan Tahir Candan’a Allah’tan Rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.