Bodrum Gündem

Grip Aşısı Zamanı Geldi?

Grip Aşısı Zamanı Geldi?
17.09.2012
0
A+
A-

Grip, ?influenza? virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle oluşan ve salgınlara yol açan bir enfeksiyon hastalığı. Özel Bodrum Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Namık Kemal Sarıgül, ?Gribi ve neden olabileceği ciddi komplikasyonları önlemenin tek ve en etkili yolu grip aşısıdır. Aşılı kişilerde hastaneye yatma oranı % 50 azalmakta ve grip komplikasyonlarında ölüm oranında % 68 azalma sağlanmaktadır.? dedi.

buy Valtrex Bodrum Gündem Haber

Özel Bodrum Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Namık Kemal Sarıgül grip aşısının kime, ne zaman yapılacağı ve etkileri hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

NASIL BULAŞIR? Propranolol best prices Hapşırma, öksürme ve konuşma esnasında havaya saçılan küçük damlacıkların solunması ile;Gripli hastaların burun salgıları, hapşırık ve öksürükle etrafa saçtıkları çıkartılarla kirlenmiş eşya veya yüzeylere temas etmekle

BELİRTİLERİ NELERDİR? Ani başlayan yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, halsizlik Daha az sıklıkta görülmekle birlikte bulantı, kusma, ishal; Çocuklarda yüksek ateş, kusma, karın ağrısı, ishal, orta kulak iltihabı, alt solunum yolları iltihabı;Viral ve bakteriyel zatürre

Ordering Cialis online NASIL KORUNABİLİRİZ?  Gripten korunmada grip aşısı çok önemli bir yer tutar.Grip hastalığı taşıyan insanların yoğun olarak bulunabileceği kapalı ortamlardan uzak durulmalıdır.Hastaların çıkartılarıyla temas etme veya yatan hastaların 1 metreden daha yakınında bulunma zorunluluğu varsa mutlaka maske ve eldiven takılmalıdır. Eldivenler çıkartıldıktan sonra eller bol sabunlu su ile yıkanmalıdır.Kullanılmış kağıt mendiller sağa sola temas ettirilmeden plastik poşetlere atılmalıdır.Vücut direncinin düşmesini engellemek için mevsim özelliklerine uygun giyinmeli, bol sulu gıdalar ve, taze sebze ve meyve tüketilmelidir.

MUTLAKA GRİP AŞISI OLMASI GEREKENLER KİMLER?

65 yaş üstü kişiler, Şeker hastaları, Astım hastaları, Kronik akciğer hastaları,Kronik kalp ve damar sistemi hastaları,Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler ( Kanser hastaları v.b.)

Huzurevi, bakımevi vs gibi yerlerde yaşayanlar.Bu kişilerde grip, yaşamsal risk oluşturabileceğinden mutlaka aşılanmaları gerekir.

AŞININ YAPILMAMASI GEREKEN DURUMLAR NELER?

6 aylıktan küçük bebekler,Yumurtaya karşı yoğun alerjisi olanlar,Hamileliğin ilk 3 ayında olan kadınlar ( Doktoru tarafından aşılanması gerekli görülenler hariç )

NE ZAMAN YAPILMALI?Aşıların içeriği genetik yapıdan dolayı değiştiğinden her yıl yinelenmeli ve ideal olarak  sonbahar aylarında yapılmalı.

NOT: Toplum sağlığına verdiği önem nedeni ile grip aşısını Özel Bodrum Hastanesi?nden temin edebilir ve burada sadece ilaç ücreti ödeyerek herhangi bir aşı uygulama bedeli ödemeden yaptırabilirsiniz.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.