Bodrum Gündem

Güvercinlik Arıtma Tesisinde Test Çalışmaları Başladı?

Güvercinlik Arıtma Tesisinde Test Çalışmaları Başladı?
18.09.2012
0
A+
A-

Yıllardır yapılacağı vaad edilen ve bir türlü hayata geçmeyen Güvercinlik Arıtma Tesisinde test çalışmaları başladı.

cheap Baclofen Order Kamagra online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Test çalışmalarını yerinde inceleyen Bodrum kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum?a ilk geldiği dönemde Güvercinliği basında çıkan ?Fosseptik Denize Akıyor? haberleriyle hatırladığını, o günden bu zamana beklenilen tesisin hazırlanılarak  test çalışmalarına başladığını  kaydetti.

Valtrex cheap Güvercinlik Arıtma Tesisi 1.3 Milyon TL.?ye Mal oldu.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, tesisi basın mensuplarıyla gezerken konuşmasına şöyle devam etti ?İhalemizi yaptık müteahhit firmamız 4 ay içerisinde bu tesisi bize teslim etme taahhüdünde bulundu.  2,5 ? 3 trilyonluk bir iş.   Bu arıtma kompleksini 1.3 milyon+ KDV?ye ihale ettik. Şu anda pis su tutma çalışmalarına başladık. Sadece çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.  Tesiste ufak tefek eksiklikler var, onun dışında su tutma işlemlerimiz tamamlandı.?

İçme Suyu Kıvamında Su Arıtılacak?

Tesisin test arıtma işlemlerinin ardından normal seviyede çalışmaya başlaması ile içme suyu ayarında arıtma yapılacağını ifade eden Dr. Mehmet  Gödekmerdan ?Artık içme suyu kıvamında bir su çıkacak bu arıtmadan .O kadar iddialı konuşuyorum. Tahlilleri yapılan arıtılmış su çevrede sulama işlemlerinde kullanılacak? dedi. Arıtılan suyun Milas?ın Meşelik köyüne verileceğini söyleyen kaymakam Gödekmerdan  ?Burası normalde Meşelik köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Bundan sonra artık Güvercinlik bölgemizde kanalizasyon ve arıtma sorunu kalmayacak. Sadece köyün ana karayolunun üst kısmında kanalizasyon şebekesi bulunmamakta? derken  Kültür ve Turizm Bakanlığından gönderilen para ile bu işin yapımı için Bodrum Kaymakamlığına yetkiyi verildiğini söyleyen kaymakam Gödekmerdan ? Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak kanalizasyonu tamamlayıp bu arıtmaya bağlayacağız. Artık bu bölgemizde atık su sorunu,  deniz kirlenmesi, çevre kirliliği sorunu inşallah bundan sonra kalmayacak? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.