Bodrum Gündem

Seul’de Türk Sanatçıların Eserleri Hayran Bıraktı…

Seul’de Türk Sanatçıların Eserleri Hayran Bıraktı…
18.09.2012
0
A+
A-

Türk Çağdaş Sanatı?nın önde gelen usta sanatçılarının eserlerinin yer aldığı sergi Güney Kore?nin başkenti Seul?de açıldı.

Strattera online Yaşar Anter/DHA misoprostol online

Sergiyi 4 günde yaklaşık sekiz bin kişi ziyaret etti, 1.7 milyon dolar değerinde eserlerin bulunduğu sergi büyük beğeni kazandı. Serginin açılışını Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Mustafa Naci Sarıbaş, Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, serginin kuratörü Hasan Bülent Kahraman, gazeteci-yazar Fehmi Koru ve  ARAart Sanat Galerisi Sahibi Myeng Seong Kim birlikte yaptı. Yaklaşık 500 davetlinin açılışına katıldığı sergide video, yeni medya, enstelasyon, pentür, fotoğraf ve heykelden oluşan sergide 54 sanatçının 100 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Üç bölümden oluşan serginin ”Transitions: From Modern to Contemporary” başlıklı bölümde Burhan Doğançay, Komet, Erol Akyavaş, Hüsamettin Koçan, Bedri Baykam gibi sanatçıların eserleri büyük beğeni topladı, sergiyi 4 günde yaklaşık sekiz bin sanatsever izledi.

Büyükelçi Sarıbaş  serginin Güney Kore ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinden en önemlilerinden biri olduğunu belirterek buy Mesalamine online ?Bu ve benzeri ülkemizin sanat, kültür ve tarihi özelliklerini yansıtan, tanıtan eserleri daha sık yapmaya gayret göstereceğiz.Bu sergileri sadece Seul’de değil Kore’nin diğer kentlerinde de açılması, ilişkilerimize ciddi katkılar sağlayacak. Çağdaş Türk sanatçılarını Koreli sanatseverlerle tanıştırmaktan gurur duyuyoruz? dedi.

Sarıbaş sergide yer alan eserlerin değerlerinin 3 bin dolar ile 160bin dolar arasında değiştiğini ve eserlerin  toplam değerinin  1.7milyon dolar  olduğunu ve bu serginin ardından  Ekim ayında Osmanlı Sarayları ve Eserleri isimli serginin açılacağını belirtti.

25 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergide ayrıca Jale Çelik, Kezban Arca Batıbeki, Ebru Uygun, Maide Bulak, Bahar Oganer, Ekrem Yalçındağ ve Yeşim Akdeniz, Yıldız Sermet, Ilgın Seymen, Seydi Murat Koç, Seçkin Pirim, Haluk Akakçe, Ardan Özmenoğlu, Nermin Er; Ferhat Özgür, Nezaket Ekici, İrem Tok, Deniz Üster, Seza Paker, Nazif Topçuoğlu, Sıtkı Kösemen, Burçak Bingöl, Çınar Eslek, Orhan Cem Çetin, Yaşam Şaşmazer, Osman Dinç, Seçkin Pirim ve Tuğberk Selçuk?un eserleri yer aldı.

?Encounters: Turkish Contemporary Art in Korea (Karşılaşmalar: Türk Çağdaş Sanatı Kore’de) sergisi Kore’de uluslararası bir çok sanat etkinliği ile aynı dönemde gerçekleşecek. Dünyaca ünlü Gwangju Bienali bu yıl 7 Eylül – 11 Kasım, KIAF ve Uluslararası Medya Sanatları Bienali de 11 Eylül ? 4 Kasım 2012 tarihleri arasında ?Encounters? ile aynı tarihlerde düzenlenecek. Bu etkinliklerde dünya çapında binlerce sanat sever başkent Seul’de bir araya gelecek.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.