Bodrum Gündem

DOĞMAMIŞ BİR ÇOCUĞUN SAÇINI OKŞAYABİLMEK

28.09.2012
0
A+
A-

Henüz yaya kaldırımlarına çözüm üretemeyen Bodrum?da Engelliler Meclisimiz toplandı.

İki adet kaldırım taşını az bir eğimle yan yana getirmek için zorlandığımız bu zamanda Engelliler Meclisi; kentte yaşayan engellinin toplumsal yaşama doğrudan katılımını, eğitim, sağlık, sosyal bakım, rehabilitasyon ve istihdam ihtiyaçlarının karşılanması ile üretime katkı yapmalarını sağlar.

Bu amaçla engellinin bilgi, beceri, tecrübe ve yeteneklerini geliştirerek iş edinme becerisini arttırmayı; diğer il, ilçe, bucak, köylerde yaşayan engellilerle birlikte yaşamın kolaylaştırılmasını ve toplum sosyal yaşamında aktif rol almalarını sağlamak için faaliyetler yürütür.

Neyzen Tevfik Caddesi Gerence Taksi park yerinden başlayarak devam eden kaldırımların iniş ve çıkışlarında iki senedir rampaların yapılmadığı, en işlek ve en dar yolda engelli arkadaşların trafiğin kucağına itildiği ve bunun farkında olunmadığı bu dönemde Engelliler Meclisi; Yerel Yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışacak. Fiziksel çevrenin engelliler için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için projeler üretecek. Cadde, sokak, meydan, çocuk bahçeleri, müzeler, sergi alanları, parklar, piknik ve eğlence alanları, spor ve oyun alanları, otoparklar gibi kentsel, sosyal alanlarda çalışmalar yürütecek. Engellilerin binalara ulaşabilirliği konularında çözüm yolları üzerinde çalışacak. Kamuoyunda yaygın olan engellinin tüketici olduğu imajının yok edilmesi ve engelli insanların konumlarına uygun işlerde istihdam edilmesinin sağlanması amacıyla çalışmalarda bulunacak.

Bodrum Şehir stadyumu ve çevresine her türlü kullanımdan uzak 30-35 cm yüksekliğinde kaldırım betonu döküldüğü, dökülmesine izin verildiği, denetlenmediği, çıkılması ve inilmesi için bir çözümün üretilmediği bu günlerde Engelliler Meclisi;

Engellilerin iş, siyaset, kültür spor gibi alanlarda söz sahibi olması, engellilerin İhtiyaç ve sorunlarından yola çıkarak, taleplerinin belirlenmesi, çözümler ve projeler üretilmesinde aktif rol almaları ve projelerinin yetkili birimlere ulaştırılmasını sağlayacak.

Engellilerimizin gerek kazanç sağlayacağı, gerekse yeteneklerini geliştirebileceği çeşitli iş sahalarında atölyeler açılmasına, açılmış olanların verimliliğinin arttırılmasına katkı sağlayacak.

Engelli personel çalıştıran işyerlerinde  sosyal, ekonomik, kültürel  çalışma koşullarına yönelik sorunlarının çözüme kavuşturulması için çeşitli düzenlemeler yapılması, yaşama geçirilmesi için yönetici, müdür, işveren ve mesai arkadaşlarıyla koordineli çalışmalar yapacak.

Yurt içinde ve yurt dışında aynı amaçla kurulmuş diğer engelli meclisleri, engelli dernekleri, engelli spor kulüpleri, federasyon, konfederasyonlar ve rehabilitasyon merkezleri ile iletişimi ve koordinasyonu sağlayacak. Bu amaçla projeler üretip  sivil toplum örgütleri, resmi, özel kurum ve kuruluşları bir araya getirecek, hedefleri doğrultusunda çalışmalarına destek olacak.

İki tane kaldırım taşını yan yana getirip az bir açıyla eğim yapmak için nasıl bir yetenek gerekiyor bilmiyorum. Ama ben dahil Engelliler Meclisi?nde çalışan ve çalışacak olan bireylerin ? Buying Lithium cheap Clonidine buy Premarin online Doğmamış bir çocuğun saçını okşayabilme yeteneğini? kazanması gerekiyor. Çünkü büyük hedefler için yol alacak, günümüz İnsan algısının ötesinde var olabilmek için şartları zorlayacak. Bodrum?dan olimpiyatlara engelliler yetiştirmek için çalışacak. TBMM?ne engelli göndermek için çalışacak, vali veya kaymakamlık koltuklarına engelliler göndermek için çalışacak.

çalışacak,

çalışacak,

çalışacağız?

 

 

 

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. belkıs dedi ki:

    yazına sağlık … cok haklısın …