Bodrum Gündem

KALE ZARARLISI?

29.09.2012
0
A+
A-

Kaleler mi halktan korunmalı? halklar mı kalelerden?? yok yok olmadı?

Kaleler halkları mı korumalı halklar mı kaleleri?? yok yine olmadı?

Kaleler halkları korumak için midir? halklar kaleleri korumak için midir?… yok yine olmadı

Eskiden kaleler insanları koruyordu şimdi insanlar kaleleri? evet bu biraz daha iyi oldu?

Kaleler halkı içinde barındıran korunaklardır?

Bu çok iyi oldu?

Kalelerin en büyük düşmanı gemilerdir?

Bu şahane oldu?

Haklıyız?

Eskiden beri gemiler hele bizim gibi kıyı kentlerinin kalelerini topa tutmuş sık sık hasarlar vermiştir. En son Fransız donanması birinci dünya savaşında Bodrum kalesini topa tutarak büyük hasarlar vermiştir. Bunu bilen kale müdürünün sürekli tedirgin olması normaldir. Etrafında çok sayıda gemi gördükçe geceleri gözüne uyku girmemekte uyuyamamaktan bir deri bir kemik kalmaktadır. Ya da öyle olmuştur ki kalenin etrafındaki tekneleri kaleden uzaklaştırmayı başarmıştır.

Gerekçesini anlamak ancak böyle tarihi düşünmek gerektirir. Kaleler bizi koruyacakken biz kaleleri korumak zorunda kalıyoruz, üstelik içinde bile yaşamıyoruz diye hayıflanmayalım.

Evet eskiden dedelerimizi korumuşlar görevlerini tamamlayıp emekliye ayrılmışlar. Şimdi de biz onları korumalıyız.

Bu işler sıra ile?

Gerçi âlemin gâvurları hala bu kalelerin içinde yaşıyorlar da, pek garibime gidiyor. Diyorlar ki biz kalelerimizi içinde yaşayarak koruyoruz…

Olsun?

Biz içinde yaşayamıyoruz hele geceleri hiç giremiyoruz ama olsun, bizim müdürümüz içinde yaşıyor ve de koruyor.

Eveeeet? Bizim müdürümüz, uzun tetkikler sonrası Kale Zararlısı olarak gördüğü tekneleri, kalenin etrafından uzaklaştırarak kalemizi korumaktadır. Üstelik teknelerin denizi kirlettiğini fark edip, kale kıyılarının kirletilmesine asla tahammül etmemiştir?

Üstelik tüm yaz boyunca sesini çıkarmayarak teknelere kıyak geçmiştir?

Bu kıyağını asla unutmayacak tekneciler teşekkür etmektedirler?

Yaz başında bizi kovsaydı biz nerelere giderdik!…

Limanda yer yok!…

Koylar işgal altında demirleyecek yer yok!…

Üç beş koy kaldı oralara bağlasak boşuna yer işgali edip, turizm yapanları engelleriz diye düşünüp, o koylara da giremiyoruz?

Allah razı olsun Kale müdürümüzden demek istemektedirler?

Aralarında aykırı düşünenler de var elbet her toplumda olduğu gibi ?Başka gidecek yerimiz yok biz de kalenin kuytusuna geldik ve kalenin koruması altındayız bu bizim en doğal hakkımız? demektedirler? Ne desem bilmem ki? ikilemde kaldım? En iyisi kale  müdürüne sorsak?… Kale mi önemli, kalenin koruması gereken insanlar mı?

Bu kale zararlısı tekneler, hala gidebilecekleri bir yer bulamamakta, üstelik önümüzdeki günlerde yapılacak Bodrum Yat yarışlarına katılmak için de karaya çıkmak istememektedirler. Belki ?Bodrum CUP Yat yarışları beldemizin medarı iftiharı, hepimiz katkı vermeliyiz? Lithium online düşüncesinde olabilirler. Hani diyordum ki biraz daha sabredeydi?

Gemiciler ?Valla billa kaleye top atışı yapmayacağız? diye söz vermektedirler?

Amaaaaaa bizim için Kale Müdürü daha önemli kalemizi korumamız gerekiyor. Kale epeyce yaşlandığından artık yüksek seslere de karşı korunmalı, diyecektir, yakında, belki, inşallah?  İşte o zaman çok yakınında yüksek sesle gürültü yapan unsurları yasaklayacaklar, öyleee uzaktan lazer tabancalarıyla kalenin üstüne yazı yazmak, kalenin görüntüsünü bozmak? sıkar biraz!…

buy Propranolol treatment with Dapoxetine Ramazanda kaleden top atmak mı haaşaaa mümkün değil diyecek, gidin daha uzaktan patlatın diyecek bak?

Göreceksiniz?

İnşallah?

Maşallah?

Kaleyi korumamız gerekiyor elbette, bize miras kalmış, taaaa eskilerden? Tamam da, Kale Zararlısı bu teknelerden toplar çıkartılıp güzel güzel kamaralar konmuş, artık eskisi gibi korsanlık ta yaptıklarına şahit olmadık çok şükür? Kalenin içindekileri çalarlar diye korktuk ta, o nedenle uzaklaştırdık diye bir şey olur mu acaba? yok yok böyle bir nedeni dile getirmek çok geniş sorulara neden olur cesaret edememişlerdir. Diye düşünüp duruyorum. Eeeeeeee o zaman neden bu zararlılık diye gözüme uyku girmiyor geceleri.

Bu müdür ben çektim bu uykusuzluğu sıra sizde diye bizden intikam mı alıyor dersiniz?

Nasıra Basan?a bu imkânı verdiği için teşekkür ederim?

Saygılarımla?

Ali Dizdar

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.