Bodrum Gündem

Ekim Geçidi 11 Bodrum Bianeline Doğru Turgutreis Sergisi?

15.10.2012
0
A+
A-

Modern Sanatlar Müzesi Derneği tarafından düzenlenen Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinin ev sahipliği yaptığı ?Ekim Geçidi 11 Bodrum Bianeline Doğru Turgutreis Sergisi? görkemli bir açılışla gerçekleşti.

buy Cialis Professional Order Kamagra buy Plavix online Bodrum Gündem Haber

Modern Sanatlar Müzesi Derneği Sanatçıları, Bodrum-Turgutreis Sanatçıları ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi sanatseverler tarafından büyük bir ilgi gördü.

Açılış kokteylinde Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ? Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlama bilinciyle 11 yıldır düzenlenmekte olan Ekim Geçidi sergilerinin 11.sini Turgutreiste düzenlemelerinden çok mutlu olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sergiye değerli eserleriyle katılan sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum? dedi.

Modern Sanatlar Müzesi Derneği Başkanı Sabahat Hasırcıoğlu konuşmasında  11.nci Ekim Sergilerini 20 yi aşkın yerde gerçekleştirmek bizim için ayrı bir gurur oluşturduğunu dile getirdi.  Hasırcıoğlu ?Atamıza saygı ve şükranlarımızı iletmek amacıyla başlatılan bu sergiler çeşitli üniversitelerin sanat fakülteleri galerilerinde yer almış olup siz sanatçıların, öğretim görevlilerinin desteği ile Cumhuriyet Bayramımız ile birlikte kutlanan geleneksel şölenlere dönüşmüştür. Bu serginin ilk organizasyonunu 11 yıl önce planlayan ve günümüze değin devam ettiren İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği kurucusu değerli sanatçı Gülsün Erbil?e ve değerli eserleriyle sergimize katılan tüm sanatçı meslektaşlarıma en içten teşekkürlerimi iletiyorum? dedi.

Modern Sanatlar Müzesi Derneği Kurucusu Gülsün Erbil serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk?e Şevket Sabancı Kültür-Sanat Merkezi ekibine ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine teşekkür ederken gelecek  yıl Bodrum Bianeli buradan başlatacaklarını söyledi.

Sabahat Hasırcıoğlu, Gülsün Erbil ve Yrd.Doç.Dr Sevdiye Kadıoğlunun açılış kurdelasını kesmesinin ardından sergi sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Açılışın ardından sanatçılardan Nurşen Kulatlı sanatı ve sanatçının önemini anlatan tek kişilik performansıyla ziyaretçilerden büyük alkış aldı.

Sergide heykelden resime, enstalasyon sanatından baskı resimine kadar bir çok sanat dalının yer aldığı elli beş eser 30 Ekim 2012 tarihine kadar(Bayramdan tatili hariç) her gün 10.00-17.00 saatleri arasında Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi Turuncu Kafe Galeri ve Mavi Galeride ziyarete açık kalacak.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.