Bodrum Gündem

Çocuklardan Demokrasi Dersi?

18.10.2012
0
A+
A-

Bitez Gülümser&Mehmet Danacı İlkokulu öğrencileri okul temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2000 yılından bu yana yürürlükte olan seçimlerde bu yıl uygulamaya geçen 4+4 sistemi nedeni ile her yıl 3., 4.ve 5.sınıflar arasından seçilen öğrenciler arasında yapılan seçimde, bu yıl 3. ve 4. sınıflarda eğitim gören öğrenciler seçime girebildi.

Atakan Filiz (3D), İrem Su Şahin (3B), Cansu Özmeriç (3C), Eren Demiralp (4D) ve Begüm Yıldız (4C) arasında kıyasıya bir seçim süreci yaşandı. Öğrencilere kendilerini ifade edebilmeleri için bir haftalık propaganda süresi tanındı. Bu süreçte öğrenciler  arkadaşlarına (seçmen kitlelerine) pankartlar ve afişlerle okullarına yönelik projelerini anlattılar.  Dün okul genelinde 6 sandıkta gerçekleşen oylama ile seçim sona erdi.  Öğrencilerin oy kullandığı sırada başkan adaylarına projelerini sorduğumuzda kendilerinden aldığımız cevaplar;

Atakan Filiz (3D):Okulumuza bir futbol sahası istiyoruz. Okulun temizliğine ve kantindeki yiyeceklerin daha çok çeşit ve sağlıklı olmasını sağlayacağız. Arkadaki parkımızda eskimiş olan oyuncakları değiştirerek yerlerine yenilerinin gelmesini sağlayacağız. Basket potalarının filelerini değiştirip, tuvaletlerin daha temiz olmasını sağlayacağız.

treatment of bipolar disorder İrem Su Şahin (3B): Okulumuzun sorunları ile ilgilenmek için başkanlığa aday oldum. Böylelikle hem okulumuzun sorunlarını çözmeye çalışacağım, hem de arkadaşlarımı daha iyi tanıyacağım.

Cansu Özmeriç (3C):Okulumuzu diğer okullardan daha iyi göstermek istiyorum. Diğer arkadaşlarımdan da fikirler alıp, kendi fikirlerimle birleştirerek bunu başaracağıma inanıyorum.

get Valtrex Eren Demiralp (4D): buy Kamagra online Hem sınıfımızın, hem de okulun ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarımın oylarını bekliyorum. Arkadaşlarımın düşünce ve fikirlerini okula yansıtacağıma söz veriyorum ve onları çok seviyorum.

Begüm Yıldız (4C):Okulumuzun çok daha yeşil ve güzel olmasını istiyorum. Okulumuzun arkasındaki taşlığa havuz ve futbol sahası yaptırmak istiyorum.  Daha güzel okul kıyafetleri istiyoruz ve okulun temizliği için daha çok emek vermeliyiz.

Bitez Gülümser&Mehmet Danacı ilkokulu müdürü Devrim Karakuş, 2000 yılından bu yana bakanlık tarafından yürürlükte olan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında bu yıl ikincisi yapılan okul temsilcisi seçimlerinin öğrenciler tarafından son derece önemsendiğinin altını çizdi. Devrim Karakuş ?  Biz bu işi ciddiye alıyoruz. Okulumuzda sadece öğretim değil, eğitim de yapıyoruz.  Çocuklar burada hayatı en küçük ayrıntısına kadar öğreniyorlar. Okul başkanı odası olan tek okuluz.  Okul başkanı ve yönetimi bu odada ayda bir toplantılar düzenliyor ve kararlar alıyorlar. Okul aile Birliğinden kendilerine bir bütçe ayırdık. Bilindiği üzere başkanlık bütçe ile yürür. Her detayı ile gerçek bir seçim oluşturuldu. Oy sandığından, pusulasına, kimlikle  ve gerçek mühürle oy kullanmaya kadar. Oy sayım işini öğretmenler eşliğinde sayım sorumluları gerçekleştirdi. İlkokul bölümde 686 öğrenci oy kullandı? dedi. Bitez Gülümser&Mehmet Danacı ilkokulu müdürü Devrim Karakuş gelecek hafta da  560 mevcutlu ortaokul kısmında aynı seçimin tekrarlanacağını söyledi.

Bitez Gülümser&Mehmet Danacı ilkokulu okul meclis başkanlığını 241 oyla 4 C sınıfından Begüm Yıldız kazandı.  Başkan adaylarının aldıkları oylar ;

Begüm Yıldız (4C)    :  210

Atakan Filiz (3D)      :131

Eren Demiralp (4D):143

İrem Su Şahin (3B) :92

Cansu Özmeriç (3C):44

 

 

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.