Bodrum Gündem

Silaha Hayır, Kitaba Evet?

19.10.2012
0
A+
A-

Bodrum?daki ilkokul öğrencileri yapılan kampanya kapsamında,  oyuncak silahlarını bırakıp yerine hediye kitap aldılar.

Bodrum Gündem Haber order Xenical online buy Cytotec cheap order retin-a

Bodrum?daki çeşitli ilkokullarda eğitim gören  1. ve 2. sınıf öğrencileri yapılan kampanya ile oyuncak silahlarını Bodrum Belediye Meydanında yetkililere teslim ederek yerlerine hikaye kitapları aldılar. Bodrum?da  Lise kavşağından yürümeye başlayan minik öğrencilere eşlik eden Çevik Kuvvetin eşil etmesi görenleri şaşırttı.  Belediye Meydanı?na kadar ?Silaha hayır, kitaba evet sloganları? sloganları ile yürüyen  minik öğrenciler Belediye meydanında kurulan çöp kutusuna oyuncak silahlarını attılar. Silahların yerine öğretmenleri tarafından kitap hediye edilen çocuklara çevrede bulunan  vatandaşlar alkışlarla destek verdiler. Öğrenciler daha sonra kitapları ile birlikte okullarına döndüler.

Kendileri ile röportaj yapılan Öğrenciler ?her gün savaş görüyoruz televizyonlarda, biz savaş istemiyoruz kitap istiyoruz, okumak istiyoruz. Oyuncak da olsa silah kullanmak istemiyoruz. Biz kitap okuyup büyük adam olmak istiyoruz? dediler.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Konuya duyarlılık gösteren herkesi kutlarım; özellikle sevgili küçükleri. Keşke birer kitap da çocukların ailelerine armağan edilseydi; sonuçta bu oyuncakları çocuklara büyükleri almıyor mu ? Silahsız, savaşsız, çocukların öldürülmediği günlere…………..