Bodrum Gündem

Bodrum’da 2.Skandal! Ucuz Olsun Diye Çelik Boru Kullanılmamış?

Bodrum’da 2.Skandal! Ucuz Olsun Diye Çelik Boru Kullanılmamış?
22.10.2012
0
A+
A-

Clonidine Online

Where to buy Viagra Bodrum Yarımadasına, Geyik Barajından su temini projesinde kullanılan CTB (camelyaf benzeri) boruların, geçtiğimiz Cuma gecesi patlaması sonucu bir gerçek ortaya çıktı. Borular aslında çelik olmalıymış, ucuz olsun diye cam elyaf seçilmiş.
Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem Haber
Geçtiğimi cuma akşamı bir metre çapındaki boruların ?maşon? denilen ek bağlantı yerinden patlaması sonucu borunun içindeki basınçlı su önündeki kaya ve taşları sürüklemiş, karayollarının istinat duvarını yıkmış ve 3 araç ile, 7 konutta büyük bir maddi hasar meydana gelmişti. Konutlarda oturanlar neye uğradıklarını anlamadan bazı kişilerin kısa sürelide olsa mahsur kaldığı olayda şans eseri can kaybı yaşanmamıştı. Kullanılan boruların uygun olmadığı ve her an can kaybı yaşanabileceği iddia edildi. Su hattının kullanımı tehlikeye girince Bodrum yarımada halkını susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği gündeme geldi.
Borular Uygun Değilmiş?
Bodrum Yarımadasındaki belde ve yerleşim merkezlerine uzanan, içme suyu boru hattının patlaması sonucu, Güvercinlik arıtma tesisi vanaları gecikmeli de olsa kapatılarak felaketin daha da büyümesi engellenmişti.  Kullanılan boruların uygun olmadığı iddia edilirken, meydana gelebilecek bu tür durumlarda ani basınç azalmalarında, su hattındaki vanalarının otomatik kapanması da isteniyor.
Sorumluluğu Kim Üstlenecek?
Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Yalıçiftlik Belediye başkanı İsmail Altındağ yaşanan olayın ardından yaptıkları inceleme ve araştırma sonunda cam elyafından yapılan boruların hatalı bir tercih olduğunu öğrendiğini ifade ederek ?Bu borular ile Bodrum yarımadasın, uzun süreli su vermenin sorumluluğunu kim üstlenecek? dedi.
Başkan Altındağ, Kurban Bayramı öncesi su sıkıntısı yaşanmaması için Düzce?den kırılan boru parçalarının yerine yenilerinin takılacağını ifade ederken, bu cam elyafından yapılmış boruların tercih edilmesinin yanlış bir karar olduğunu da söyledi. Altındağ, yaptığı araştırma sonunda CTP denen cam elyafından yapılmış boruların tarla, taban sulamalarından kullanıldığını, bu şekilde şehir suyu temininde yerleşim yerlerinden geçerek, Türkiye ve Dünya da kullanılmadığını açıkladı. Altındağ firma yetkililerinin DSİ yetkililerini bu boruların yerine çelik boru kullanılması gerektiği için uyardıklarını öğrendiğini de, hayretler içinde kaldığını sözlerine ekledi.
Bodrum Belediyeler Birliği üyesi olan, diğer Belediye Başkanları ile konuyu değerlendireceklerini anlatan Altındağ, ?Bu içme suyu hattının ne zaman nerede patlayacağını bilemiyoruz. Can kaybı da olabilir. Bu sorumluluğu kim üstlenecek.? dedi.
“Böyle Bir İşletmeyi Biz Uzun Süre Devrede Tutamayız”
order Premarin
Bodrum Belediyeler Birlik Başkan Vekili İsmail Altındağ açıklamasında devamında ise şunları söyledi. ?Ben bu işi yapan firma ile görüştüm. Onlar zaten bunun burada olamayacağını, karayolu güzergahına paralel olarak giden güzergahta ve yerleşim alanlarında bu tip boru kullanılmaması gerektiğini DSİ ye yazmışlar yazıyla. Buranın ancak çelik boru ile geçilmesi gerektiğini söylemişler. Yalnız Hayır cevabını almışlar ve bu boruda ısrar etmişler. Nedeni sadece biraz da daha ucuz olduğu için. Şimdi ben kendi gözlerimle gördüm.  Bu boru, çok sağlıklı bir boru değil. Hatta biz işletme sorumlusu arkadaşımızla bir toplantı yaptık. Bu su verilmesini durdurma gibide, bir pozisyona geldik. Çünkü ilerleyen zamanlarda herhangi bir can ve mal kaybına meydan verdiği zaman, bu sorumluluğu kim üstlenecek. O zaman biz bir külfet altında kalmış olacağız. Bunun cevabını kim verecek. Çünkü DSİ köklü bir kuruluş, tamam biliyoruz. Ama ortada bir yanlış var. Yanlış da bu boruların burada kullanılmış olması. Bu konuda belediye başkanı arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Gerekli kararlarımızı alarak, DSİ ye bunu bildireceğiz. Çünkü yani böyle bir işletmeyi biz uzun süre devrede tutamayız. Bugün bu patladı. Yarın bir başka yer patlayacak. Allah korusun yaz mevsimi olsaydı veya Güvercinliğin ana girişinde veya Bodrum’un herhangi bir yerinde patlasa, can kaybı olsa, bunun hesabını kim verecek. Ben şahsen bu sorumluluğu üstlenmek istemiyorum. Onun içinde arkadaşlarla konuşup, hızlı bir şekilde Bodrum’a bayram öncesi bu suyu verebilmek için, Düzce?de bu maşonların  yapımına başlattık. Talimatı verdik.? Dedi.

Hızlı bir şekilde tamamlayarak borulara su vermeye başlanacağını söyleyen Başkan İsmail Altındağ yapılan değerlendirme toplantılarının ardından DSİ yetkililerine bilgi vereceklerini de sözlerine ekledi.  Bu arada Bodrum Kaymakamlığı ve belediyelerin zarar gören vatandaşlarının mağduriyetinin giderilmesi amacıyla çalıştığı öğrenildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.