Bodrum Gündem

Muğla Van Olmasın?

Muğla Van Olmasın?
23.10.2012
0
A+
A-

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Muğla İl Temsilciliği adına başkan yardımcısı Mustafa Erdoğan, 23 Ekim 2011?de Van?dan meydana gelen depremin yıldönümünde Bodrum?da bir basın açıklaması yaptı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da yapılan basın açıklamasındaTMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Muğla İl Temsilcilisi başkan yardımcısı Mustafa Erdoğan, proje denetleme görevlileri Ülkü İçalan ve Zeynep Aydın hazır bulundular. Mustafa ErdoğanBasın açıklamasında, Muğla?nın da Van gibi fay hattı üzerinde olduğunu hatırlatan Mustafa Erdoğan, can ve ekonomik kayıpların yanı sıra depremin göçlere neden olan yönüyle nasıl bir  sosyolojik  travma yarattığını yaşayarak öğrendiğimizi dile getirdi. Doğa olaylarının afete dönüşmesinin “kader” olmadığını söyleyen Erdoğan, toplumsal acıların tekrar  yaşanmamasının insanların ellerinde olduğunu ifade etti.  Mustafa Erdoğan yaptığı basın açıklamasında şu noktalara dikkat çekti;

  • Türkiye?de ;  başta deprem, heyelan, sel, su taşkını olmak üzere pek çok doğa olayının afete dönüşmesini önlemek, afet riski altındaki alanların sağlıklı ve güvenli yaşam alanları haline getirilmesi  öncelikli ve acil  bir ihtiyaçtır.

Retin-A online

  • Depremleri engellemenin mümkün olmadığı, ancak afete dönüşmesini engellemenin mümkün olduğu bilinciyle, toplumsal ve yönetsel düzeyde tüm kaynakları zarar azaltma hedefine yönlendirecek, kişi ve kurumlar arasında eşgüdümü sağlayacak, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek örgütlerinin ve sivil tolum kuruluşlarının katılımı ile ?Stratejik Afet Eylem Planı` hazırlanmalıdır.
  • Deprem zararlarının azaltılması yönünde yapılması gereken pek çok çalışmaya temel oluşturan diri fay haritaları incelendiğinde, bir çok yerleşim biriminin fay hatları veya zonları üzerinde, yakınında veya etki alanında yer aldığı görülerek; öncelikle diri fayların üzerinde yer alan yerleşim bölgelerinde üretebilecekleri deprem büyüklükleri de baz alınarak yapı yapılması engellenmeli, riskli alanlar kamuoyuyla da paylaşılarak terk edilmelidir. Bu amaçla en kısa sürede TBMM den bir “Fay Yasası” çıkarılmalıdır.
  • MTA tarafından ülkemiz karasal alanları için düzenlenen Diri Fay haritaları, deniz alanlarının tamamını kapsayacak şekilde, kısa süre içinde genişletilmelidir.
  • Ülkemizin mevcut tektonik yapısı, yeni hazırlanan “diri fay haritası”  ile hazırlanacak sismotektonik haritalar baz alınarak  ” Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası” yenilenmelidir.

buy Ventolin no prescription

  • Kamu ve toplum yararı açısından bütün bu yasal sistemlere  jeoloji mühendisleri acilen dahil edilmelidir.
  • Son yıllarda devlet müteahhitliği ve rant proje ihaleleri yapan bir kuruluş haline getirilen TOKİ yeniden yapılandırılmalı, yoksullar için sosyal konutlar üreten bir yapıya dönüştürülmelidir.
  • Albendazole online

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.