Bodrum Gündem

Hangi Cumhuriyette Neyin Kutlaması?

Hangi Cumhuriyette Neyin Kutlaması?
02.11.2012
0
A+
A-

Tufan Erkan Yakar

CHP Gençlik Kolları Başkanı

Cumhuriyetimizin 89. Yılı ilklere sahne oluyor. Bu ilkler arasında Cumhurbaşkanının eşinin resmi geçit törenine katılması, Ülkemizin çeşitli yerlerinde çelenk koyma törenlerinde yaşanan gerginlikler(en azından bir önceki bayramlara göre gerginlikler daha da tırmandı) ve yasaklanmaya çalışılan Cumhuriyet Yürüyüşleri.

Dünyada demokrasinin olduğu hiçbir yerde hükümet, güvenlik ve istihbarat gerekçesiyle kendi Milli Bayramlarını kutlamayı yasaklamaya çalışmaz, ancak o kutlamanın güvenli bir şekilde geçmesi için önlemler alır, vatandaşını her türlü tehdide karşı korumaya çalışır.

Cumhuriyet karşıtlığının doruğa çıktığını artık rahatça görebiliyoruz. Ulu Önderimize hakaret etmenin moda, Cumhuriyetle hesaplaşmanın prim yaptığı bir dönemde tüm vatansever ve ulusal birlik ve bütünlüğü savunan bütün sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin bu konuda birleşmesi gerekiyor. Ankara?daki eylem en azından bunun zeminini hazırladı gibi.

Ankara?daki görüntüleri hatırlayalım. Yüzlerce otobüsün şehre sokulmaması, binlerce vatandaşımızın yürüyüşe gitmesinin engellenmeye çalışılması, polis barikatını, ellerinde Türk Bayraklarıyla aşmaya çalışan insanların görüntüsü ve polisin ilk baştaki sert müdahalesi.

Gene Bodrumda Fener Alayında on binlerin CHP Gençlik Kollarımızın hazırlamış olduğu ATATÜRK maskeleriyle ve Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılmaları, yöremizde konuştuğum birçok insan ilk defa bu kadar kalabalık ve geniş katılımlı bir fener alayının olduğunun altını çiziyorlar. Yani Fener Alayında binlerce ATATÜRK Bodrum sokaklarında Cumhuriyetini ve rejimini korumak için yürüdü ve tepkisini dile getirdi.

Bu ülkede yaşamasam ve yabancı bir ülkenin vatandaşı olsam şu soruyu sorarım kendimce ?? Türkiye?ye acaba Cumhuriyet Devrimi mi geliyor ??? ya da ?? Cumhuriyeti kurmak için Cumhuriyetçiler ve diğer muhalifler ayaklandı, polisle çatıştı?? gibi izlenimler edinirdim.

Sahiden sizce ??hangi Cumhuriyette hangi Cumhuriyet kutlamalarını?? kutlamaya çalışıyoruz. Biraz eski bir slogan olacak ama, Tehlikenin hala farkında değil misiniz? order Indocin buy isotretinoin online delivery Viagra Gold

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.