Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti?

10.11.2012
0
A+
A-

20 Eylül Cumartesi günü yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Bodrum Kent Konseyi Genel Kurulu 9 Kasım Cuma günü gerekli salt çoğunluk aranmaksızın yönergesine uygun olarak toplandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Albendazole without prescription Order Retin-A online buy Propranolol online

Gündem maddeleri arasında Kent Konseyi Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli Meclislerinin yönergelerinin sunumu ve oylanması olan toplantıya; konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu,  yürütme kurulu üyeleri ve yaklaşık elli sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı.

Bodrum belediyesi Nurol Kültür merkezinde gerçekleşen toplantı saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu?nun açılış konuşması ile başlandı. Topçuoğlu konuşmasında Bodrum kent Konseyinin görevlerini ve u güne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra Kent Konseyi Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli Meclislerinin yönergeleri salonda bulunan sivil toplum kuruluş temsilcilerinin oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurul gündeminde yer alan dilek ve temenniler bölümünde söz alan TEMA Bodrum gönüllüsü Haluk Ortaç 1/100 binlik planların çevreyi ve doğayı korumaktan uzak olduğunu ve bununla ilgili yaptıkları hukuki itirazlarla ilgili bilgilendirme konuşması yaptı. Haluk Ortaç, 1/100 binlik planların Türkiye?nin imzaladığı pek çok uluslararası sözleşmeye aykırı olduğunu, bu konularda açtıkları davalarda iptal kararı isterken bunun yanı sıra yürütmeyi durdurma kararı ile meydana gelen tahribatı en aza indirmeye çalıştıklarını kaydetti. Bitez?de bulunan mandalina bahçelerini mahkeme heyeti ve bili kişiler ile dolaştıklarını da hatırlatan Ortaç ? Oradaki 1/100 binlik planlarda ömrünü tamamlamış narenciye bahçeleri şeklinde bir ayrıntı var. Biz buna da itiraz ettik ve yetkililere ömrünü tamamlayanların yerine yenisini dikeceğimizin sözünü verdik? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.