Bodrum Gündem

Kaymakam ?İhale Kanunu Nedeniyle Çaresiz Kaldık??

13.11.2012
0
A+
A-

Milas ilçesine bağlı Fesleğen köyünde 56 öğrencinin yaklaşık 50 gündür okullarına gidemediği ortaya çıktı.

diflucan online Bodrum Gündem Haber Nexium online

Yurt dışından dönen kaymakam Bahattin Atçı ?Durumu biliyor ve başından beri takip ediyoruz, 4 kez ihale yaptık, düşük ücret bozuk yol nedeniyle  ancak taşıyacak servis bulamadık, köylülerde sizde yardımcı olun ,bu durum gerçekten beni de çok üzüyor? dedi.

Milas?a bağlı Fesleğen köyünde yaşayan ve 11 km. uzaklıktaki Kısırlar İlköğretim okulunda öğrenim gören 56 öğrencinin yaklaşık 50 gündür okula gidememesi olayına yurt dışından gelen Milas Kaymakamı Bahattin Atçı el koyduğunu söyledi.

Atçı?Ne yapacağımızı Şaşırdık?? get Diflucan

Atçı ihale yasası nedeniyle o köye servis bulmakta büyük güçlük çektiklerini ve tam 4 kez ihale yapmalarına rağmen bozuk yol düşük ücret nedeniyle ihaleye giren olmadığını,  girenlerin ise vazgeçtiğini belirterek ?Çocuklarımızın okula gidememesi beni de gerçekten çok üzüyor. İhale komisyonu tarafından belirlenen rayiç bedelin çok üzerinde fiyat isteyen servisler nedeniyle  sadece o köye servis koyamadık. Bu durumu valiliğe iletip Köylere Hizmet Götürme Birliği?nden yardım istedik. B:u sorun okullar açılmadan önce çözülmeliydi. Ancak yinede çözemedik. Bu nedenle okul aile birliğinde bir miktar para aktarıp servisi siz bulun dedik ama yine başarılı olamadık. İhalede servislerin istediği ,rayiç bedelin üzerinde fiyat versek bu kez yasalara aykırı davranmaktan hakkımızda dava açılıyor.Bir müdür yardımcısı hakkında bu nedenle dava açıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ancak bu ayın 20?sinde yeni bir ihale yapıp  bu sorunu çözmek istiyoruz, köylülerde bize servislerin fiyatlarını düşürmede bize yardımcı olsunlar çocuklar okuldan kalmasın? dedi. Atçı önümüzdeki hafta içerisinde Fesleğen köyüne giderek yerinde incelemelerde bulunacağını belirtti.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürüne Tepki?

Bu arada Milas?ta açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy? un ?Taşımada sorun yok, her köyde taşıma yapılıyor? açıklaması köylüleri kızdırdı. Çocukları okula gidemeyen veliler ?56 öğrencinin 50 gündür okula gidememesinden rahatsız bile olmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü  çıkıp birde taşıma sorunu yok diyor, ardından 4 kez ihale yapıldığını belirtiyor, kedisi ile çelişiyor, görevi çocukların okula gitmesini sağlamak olan müdürün yaptığı açıklama sorumsuzluğundan beter? diye konuştular.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.