Bodrum Gündem

Şekerden Korunmak İçin, Araba Yerine Bisiklet?

16.11.2012
0
A+
A-

14 Kasım tüm dünyada ? Diyabet Günü? olarak kutlanıyor. Bu yıl da Özel Bodrum Hastanesi toplumda diyabet konusundaki farkındalığı arttırmak üzere, diyabet taraması gerçekleştirdi.

Professional Viagra online Bodrum Gündem Haber

Özel Bodrum Hastanesi tarafından yüz elliyi aşkın kişinin katıldığı taramada, 100 kişiden 15?inde yüksek şeker tespit edilirken, değerleri yüksek bulunan kişiler Özel Bodrum Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nedret Tanacı tarafından değerlendirildi.

buy azithromycin online

Özel Bodrum Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nedret Tanacı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeni ile yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Diyabet gününün 14 Kasımda kutlanmasının sebebi, bu günün aynı zamanda insülini bulan kişinin doğum günü olmasıdır. İnternasyonal anlamda ise diyabetin pandemik bir hastalık olarak kabul edilmesinden sonra, toplum bilincinin oluşturulması ve insanlara diyabet farkındalığının kazandırılması amacı ile kutlanmaktadır. Bu anlamda biz de kendi üstümüze düşeni, hem kendim hem de hastanem adına, yapmayı amaçladık. Bu yıl geçen senelerden biraz daha farklı olarak diyabete aday olan insanları tespit etmekle birlikte, bu kişilerle bire bir görüşerek, hem onlarda hem de çevrelerinde bir davranış değişikliği yaratmayı hedefledik. Özellikle ailesinde diyabet hastalığı olanlarda, 45 yaşın üstünde olanlarda, obez olanlarda, hareketsiz bir hayat tarzı olanlarda diyabet yatkınlığının arttığını biliyoruz. Bugünkü taramamızda yüksek risk tespit ettiğimiz kişilerle bizzat görüşerek. Kendilerine gerekli önerilerde bulundum.?

Özel Bodrum Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nedret Tanacı, değişimin bireyden başlaması gerektiğini, en önemli davranış değişikliğinin ise hareket alışkanlığını kazanmak olduğunu belirtti ve ekledi: ?Araba yerine,  bisikleti tercih etmek, sadece deniz kıyısında oturup kahvaltı yapmak değil yürüyüş yapmak gerekli. Bizler, yani sağlık çalışanları da hayat tarzımızla çevremize örnek olmalıyız. Keşke halkımız doktorlarını koşu yaparken, bisiklete binerken, akşam spor merkezlerinde görse. Bahsettiğim alışkanlıkları edinmek elbette ki kolay değil ancak hedefi doğru koyarsak ve buna da bireyle başlarsak bu zamanla topluma yayılacak ve kalıcı olarak yerleşecektir diye düşünüyorum.?

Değerleri yüksek çıkanlar etkinlikten önce kendilerinde diyabet olduğunu fark etmediklerini, ancak bu etkinlik sayesinde bundan sonra diyabet konusunda daha bilinçli olacaklarını belirttiler. Bu anlamda katılımcılar Özel Bodrum Hastanesi?ne ve özellikle İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nedret Tanacı?ya teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin devamını dilediler.

buy Ventolin no prescription

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.