Bodrum Gündem

Bodrumlular Tezhip Öğreniyor?

21.11.2012
0
A+
A-

buy Clonidine Online Halk Eğitim Merkezi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından tezhip kursu açıldı. Tezhip Sanatı Eğitmeni Serpil Kutluğ?un verdiği derslere, tezhip sanatını öğrenmek isteyenlerde büyük ilgi gösterdi.

Bodrum Gündem Haber Cheap Vermox purchase Paxil

Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Tezhip kursuna, ilgi büyük oldu. Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından Tezhip?i yaşatmak amacıyla açılan kursa 15 kişi başvurdu. Tezhip Sanatı Eğitmeni Serpil Kutluğ?un gözetiminde gerçekleşen derslerde, kursiyerler en temelden tezhip yapmayı öğreniyor. Orkatent-Yahşi Belediyesi tarafından tahsis edilen ve 1 hafta önce yerleştikleri atölyelerinde çalışmalarını sürdüren kursiyerleri, Başkan Mehmet Onur Şahbaz  ziyaret etti. Çalışmaları inceleyerek, bilgi aldı.

Haziran ayında sona erecek tezhip kursu sonunda, kursiyerler yaptıkları çalışmaları sergileyecek.

Tezhip Sanatı eğitmeni Serpil Kutluğ, altınlama da denilen Tezhip kursuna Ortakentlilerin ilgi gösterdiğini belirterek ? Tezhip kursunda öncelikle kursa katılanların  el becerilerinin gelişmesi için temel kavramları öğretiyoruz. El becerileri geliştikçe yapılan hat etrafına kursiyerlerimiz form çiziyor. Bu formu 22 ayar yada 24 ayar altın ile ve boya ile süs yapılıyor. Yıl sonunda ise Haluk Elbe Sanat Galerisi?nde yapılan tezhip çalışmaları sergilenecek? dedi.

Başkan Şahbaz ise ?Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yaşatmaktan dolayı mutluyuz. Kursiyerler büyük bir özen ve önem göstererek tezhip sanatını işliyorlar. Sanatın yaşatılması için amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.